Se pare ca acest obicei poate provoca daune temporare sensibilitatii auzului, lucru ce ar putea duce la daune pe o perioada indelungata. Supra-stimularea celulelor parului care se gaseste in urechi apare chiar si daca volumul difera pentru un timp foarte scurt.
La studiu au participat circa 60 de tineri si a fost realizat de cercetatorii de la Ghent University, Belgia.
21 de persoane cu varsta cuprinsa intre 19 si 28 de ani au ascultat muzica pop si rock la MP3 player, timp de o ora pe zi, la diverse volume. Un al doilea grup participant la studiu, in care au fost inclusi 28 de voluntari nu au fost expusi la ascultarea muzicii la MP3 player.
Inainte si dupa acest experiment au fost efectuate teste ale auzului si s-a descoperit ca la fiecare sesiune de ascultare a muzicii, emisiile s-au schimbat.
"Este cunoscut faptul ca o expunere excesiva la un zgomot poate duce la pierderea auzului. Aceasta expunere poate duce la efecte metabolice si mecanice care altereaza elementele structurale ale urechii", a explicat cercetatorul Hannah Kempler, citata de Daily Mail.
Peste 90% dintre tinerii din Europa si America folosesc MP3 playere, mai multe ore pe zi si la volum maxim. Expertii recomanda metoda 60/60 - utilizatorii sa nu depaseasca 60 de minute pe zi si sa nu asculte muzica la un volum mai mare de 60% din volumul maxim.
Citeste si Intact News
sursa foto: advice.eharmony.com
VIDEO! "Fantasia" capata viata in filmul "Ucenicul vrajitor"... FOTO! Ianis Hagi: Primele accidentari, griji si intrebari...