- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cei care gatesc in astfel de vase obtin mancaruri mai bogate in fier, in special daca acestea sunt:
- acide, cum ar fi sucul de rosii, cel de citrice si otet; acidul ajuta la dizolvarea de mici cantitati de fier din oala, transferandu-l in lichidul gatit.
- lasate sa fiarba un timp - permitand astfel fierului sa fie absorbit de mancare.
- mancaruri care au un nivel ridicat de umiditate, cum ar fi sosul de mere sau cel pentru spaghetti.
Un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei de Dietetica Americana a scos la iveala faptul ca in 100 de grame de sos de spaghetti astfel pregatit a crescut de la 0,6 mg la 5,7 mg.
Cu toate acestea, nu toate mancarurile se pot bucura de beneficiile gatitului intr-un vas de fier. Astfel de tigai nu sunt recomandate in prajiri indelungate, deoarece uleiul se rancezeste mai repede. Incercati mai bine sa le folositi pentru grill sau sotarea legumelor sau a carnii.
Foto: vannuysarmynavy.com
Modifica retetele pentru a le face mai sanatoase!... "Blason"-bijuteriile care te definesc...