Pe masura ce se face tranzitia de la lapte la o dieta solida, multe obiceiuri nesanatoase se pot strecura.
In Australia s-a realizat recent un studiu care a scos la iveala ca aproape jumatate din cei 429 decopii, cu o varsta medie de 19 luni beau sucuri indulcite zilnic, iar mai mult de jumatate mananca chipsuri o data la doua sau trei zile.
Ciocolata e si ea consumata o data la doua zile de o treime din copii, iar doua treimi dintre ei consuma biscuiti aproape in fiecare zi.
Un copil din 5 obtine 37 la suta din calorii din alte alimente decat cereale, lactate, carne, fructe si legume.
Un consum ridicat de grasimi si zaharuri reduce semnificativ cantitatea de alimente sanatoase pe care acestia le consuma, copiii avand mai apoi lprobleme cu lipsa de calciu si fier.
Totodata, aceste obiceiuri alimentare in care mancarurile excesiv procesate sunt cele preferate duc in majoritatea cazurilor la obezitate.
De multe ori parintii nu realizeaza cate produse nesanatoase consuma copiii lor pentru ca portiile sunt mici pentru un adult. Dar ce este mai important decat cantitatea in sine este faptul ca se dezvolta acest obicei de a manca chipsuri si dulciuri foarte des, obicei care va fi aproape imposibil de schimbat mai tarziu.
Este de preferat ca in primul rand parintii sa nu consume aceste produse si sa nu le tina in casa, deoarece de aici incep toate problemele. Copiii au acces la ele, iar atata timp cat parintii le consuma, ei doar le urmeaza exemplul.
sursa: essentialbaby.com
foto: www.nanniesonthego.net
Terapia prin alcool... Gandirea negativa stimuleaza memoria...