Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Odata cu vremea se schimba si parfumul

Femeile sofisticate stiu ca, pe masura ce vremea de-afara se schimba, trebuie inlocuite si sticlutele de parfum de pe masuta de toaleta de-acasa si din posete. Caldura accentueaza perceptia mirosului si, de aceea, femeile trebuie sa stie ca la sosirea primaverii parfumul puternic ar trebui schimbat cu unul delicat.

Daca iarna optati pentru aromele imbietoare de patchouli sau de lemn de cedru, primavara alegeti ceva mai usor, cu miros de mandarine, lamaie, grapefruit, flori tropicale sau cu arome care sa-ti inspire ideea de iarba proaspata. Vara va puteti rasfata cu arome vanilate sau chiar de nuca de cocos.

Ideea - scrie Wall Street Journal la sectiunea online de "Life and Style" - este ca pielea umeda retine mai mult timp o aroma, de aceea nu este necesar ca in unele perioade sa folositi parfum in exces.

Pentru femeile mai conservatoare, care prefera un singur tip de parfum, cu note puternice, precum cele recomandate iarna, specialistii le ofera solutia cea mai buna: in perioada rece sa foloseasca apa de parfum, in care concentratia de uleiuri esentiale este de 15% pana la 18%, iar in cea calduroasa, de vara sau primavara - apa de toaleta (care are o concentratie de uleiuri esentiale de 7% pana la 12%).

Femeile sofisticate cunosc un siretlic atunci cand vine vorba despre frumusetea lor exterioara - nu amesteca niciodata aromele de sapun cu cele de parfum. De aceea, ele recomanda ca, in uzul de zi cu zi, sapunurile, gelurile de dus si lotiunile de corp sa fie ori din gama celor fara miros, ori din cea din care provine parfumul folosit.

Cititi si Jurnalul

FOTO: Hepta

Recomandari