Căutare Live

(P) Cum să amenajezi camera de zi pentru a optimiza spațiul

Dacă nu prea ai spațiu în sufragerie, soluția este să ocupi întregul spațiu. De la podea până la tavan, există trucuri pentru a mobila fiecare colț al casei tale. Câștigarea de spațiu înseamnă investirea tuturor volumelor rămase libere.

Descoperă trucuri utile pentru a valorifica din plin spațiul din camera de zi

unsplash.com

În acest sens, colțurile, adânciturile, pereții și chiar podeaua oferă zone de depozitare care sunt uneori neobișnuite, dar întotdeauna utile.

Regula de aur este să folosești spațiul fără să ocupi prea mult spațiu, pentru că scopul este de a organiza fără a sacrifica eleganța designului interior și a decorului. Fie că este vorba despre un fotoliu simplu, un fotoliu extensibil sau niște rafturi, iată câteva sfaturi care te pot ajuta.

Mobilier multifuncțional pentru a mări spațiul

Într-o cameră de zi înghesuită, măsuța de cafea poate fi dotată cu spațiu de depozitare în baza sa. Estetic și util în același timp. De asemenea, măsuțele poti fi extensibile și utilizate și ca mese de dining. Puteți opta, în loc de un fotoliu simplu, pentru un fotoliu extensibil, care se poate transforma în pat.

Mobilier cu depozitare încorporată pentru spații mici

În același spirit, unele canapele (sau paturi) oferă cutii de depozitare. Indispensabil într-un studio sau în camere mici. Același lucru se poate aplica și în cazul unui fotoliu extensibil. Pentru canapea sau fotoliu, poți să achiziționezi un accesoriu pentru a ține telefonul, ceașca de cafea, telecomanda și toate lucrurile de care nu te poți lipsi atunci când te uiți la televizor. Se așează pe cotiere sau mânere pentru a ține lucrurile la locul lor și pentru a preveni căderea lor și pătarea canapelei sau a unui fotoliu.

Adăugarea unui raft înalt simplu pentru a economisi spațiu

Utilizarea înălțimii pereților nu necesită neapărat 4 metri sub tavan. Puteți optimiza spațiul cu o etajeră pe toată lungimea peretelui. În acest fel veți avea foarte mult spațiu pentru a depozita multe lucruri, casa va fi mai ordonată și veți știi exact unde sunt obiectele pe care le căutați. Puteți opta pentru dulapuri închise pentru a păstra o atmosferă minimalistă sau puteți opta pentru rafturi simple, pe care să puneți diverse obiecte decorative sau diverse cutii pentru un aspect mai relaxat.

Utilizarea podelei pentru a optimiza spațiul

V-ați gândit vreodată la asta? Într-o încăpere îngustă, unde este nevoie de integrarea unor volume mari de spațiu de depozitare, de exemplu, o cameră pentru copii, este posibil să se creeze cufere în podea! Capacitatea este mare și ușor de accesat. A se anticipa în cazul unei construcții noi sau al unui proiect de renovare. Asigurați deschideri și închideri ușoare și mobilier ușor de mutat.

Confecționate pentru a se potrivi perfect în spațiile goale

Cum potrivești un televizor, cărți, un fotoliu și alte obiecte de zi cu zi? Optând pentru o piesă de mobilier făcută la comandă și încorporată într-un perete întreg. Alegeți un material de calitate, cum ar fi lemnul masiv. Evitați melamina, care este sensibilă la umiditate și tinde să se deformeze după câțiva ani.

Adaptarea constrângerilor

Aveți un tavan înalt și nu știți unde să depozitați buștenii de la șemineu sau de la sobă? Puteți construi o coloană care să fie optimizată pentru a păstra obiectele de uz zilnic la îndemână, devenind în același timp un element decorativ al camerei. Dacă aveți o cameră cu o formă deosebită, puteți transforma colțurile în zone de relaxare cu un fotoliu simplu sau un fotoliu extensibil.

Exploatarea la maximum a ferestrelor

Prea rar exploatată, partea inferioară a unei ferestre de dimensiuni bune este o opțiune cu dublă utilizare: o bancă pentru lectură și relaxare și un spațiu de depozitare integrat sub forma unei cutii cu uși cu închidere invizibilă.

Elemente retractabile pentru a maximiza spațiul

Disponibilitatea unui spațiu flexibil este esențială atunci când spațiul este limitat. Prin urmare, partițiile pot fi utilizate pentru a oferi soluții retractabile, cum ar fi un birou lateral. Un design care poate fi combinat cu paturi sau chiar mese de luat masa.

Linii și culori

Culoarea joacă un rol important atunci când aveți de amenajat un spațiu mic. Culorile deschise și liniile curate reflectă lumina și dau o senzație de spațiu și luminozitate. Mobilierul minimalist în stil modern sau scandinav se potrivește perfect în spațiile mici, pentru a da o atmosferă ordonată, fără a-l îngreuna. Pentru cei cărora le place culoarea, pot adăuga culoare prin alegerea pernelor și a altor accesorii decorative.

Alegeți bine echipamentele tehnologice

Alegerea echipamentelor tehnologice este esențială pentru spațiile mici. Sistemele Hi-Fi, televizoarele și alte dispozitive ocupă spațiu, așa că trebuie să aveți grijă cum le puneți împreună. Dacă este posibil, luați în considerare posibilitatea de a agăța televizorul pe perete, casetofoanele și boxele pot fi, de asemenea, plasate pe perete sau pe un raft. DVD-ul sau set-top box-ul poate fi ascuns într-o piesă de mobilier adecvată sau integrat în ecranul televizorului. De asemenea, luați în considerare unde veți poziționa un fotoliu extensibil și o canapea.

Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Pentru momentele în care prietenii vin în vizită și dorești să-i surprinzi cu ceva dulce,...
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022. Săgetătorii suferă din dragoste. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022 vine cu multe transformări pentru nativii din zodia...
Parteneri
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Catine.ro
Ultimele știri
x