Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Parfumuri de primăvară: care sunt esențele ideale pentru acest sezon

Primăvara nu este doar momentul în care renunțăm la paltoane și cizme în favoarea unor haine mai lejere, cum ar fi trenciuri, balerini, rochii sau fuste. Este și sezonul potrivit ca îți schimbi parfumul.

Primăvara nu este doar momentul în care renunțăm la paltoane și cizme în favoarea unor haine mai lejere, cum ar fi trenciuri, balerini, rochii sau fuste. Este și sezonul potrivit ca îți schimbi parfumul.

De la un anotimp la altul, modul în care percepem mirosul unui parfum se schimbă. Vara, aromele subtile pot fi sesizate cu ușurință, însă acestea pot deveni imperceptibile iarna. Cu cât sunt mai ridicate temperaturile, cu atât poate mirosi mai puternic un parfum atunci când este aplicat pe piele. De aceea, parfumurile potrivite pentru iarnă, care sunt condimentate și bogate în arome, nu sunt cea mai bună alegere pentru primăvară.

În acest sezon, încearcă parfumuri ideale pentru primăvară, cu arome ușoare, proaspete sau florale. Iată câteva sugestii de esențe și parfumuri pe care să le încerci în această primăvară:

Parfumuri cu esențe florale

Parfumurile cu esențe florale sunt cele mai asociate cu primăvara și, de altfel, cele mai populare în acest sezon. Pot fi o opțiune foarte feminină, dar totodată și una foarte versatilă. Esențele florale pot fi îmbinate cu multe altele. Dacă preferi un alt tip de parfum, cum ar fi cel cu esențe lemnoase, poți găsi unul care să îmbine aceste nuanțe cu cele florale. Astfel, te bucuri de esențele tale preferate, dar și de miresme potrivite cu sezonul. Există chiar game de parfumuri care sunt adaptate la sezon; astfel, poți opta pentru același produs, cu versiuni diferite pentru iarnă și primăvară.

Nu trebuie să te orientezi neapărat către aroma florilor asociate cu primăvară, așa cum sunt zambilele, ghioceii, brândușele sau lalele. Multe alte flori te pot duce cu gândul la acest anotimp. Între parfumurile de sezon, am întâlnit esențe de violete, stânjenei, gardenii, paciuli sau clasicii trandafiri.

Parfumuri fructate

Parfumurile fructate pot fi o opțiune foarte bună pentru primăvară. Printre fructele a căror arome sunt se regăsesc în produsele dedicate acestui sezon, se numără smochinele, zmeura, piersica și portocala, potrivit Beauty Crew (cu toate că aceasta din urmă face parte și dintr-o categorie mai specifică: cea a esențelor citrice). Multe din parfumurile fructate conțin esențe florale, așa că nu te feri de amestecuri.

Parfumuri fresh

Parfumurile fresh constau în diverse amestecuri de esențe citrice cu esențe oceanice. Prima impresie lăsată este una de prospețime, așa că acestea sunt folosite mult și pe timpul verii. Există suficiente opțiuni care sunt perfecte pentru primăvară, în special combinații dintre note fresh și note florale sau fructate.

Parfumuri cu esențe citrice

Multe branduri renumite de parfumuri includ esențe citrice pentru parfumurile lor de primăvară și vară. Atunci când alegi așa ceva, nu te gândi doar la arome de portocală sau lămâie. Esențele citrice pot fi mult mai complexe și mai diverse, incluzând bergamotă, mandarină, lămâie verde sau grepfrut. Atât esențele citrice, cât și esențele fresh sunt deseori opțiuni bune pentru parfumurile unisex. Așa că, dacă nu dorești un parfum de primăvară prea feminin, poți opta pentru un parfum care să le conțină.

Parfumuri cu esențe orientale

Dacă preferi esențele orientale, vestea bună e că nu trebuie să renunți la ele pentru că a venit primăvara. Poți opta pentru parfumuri care conțin atât esențe orientale, cât și note specifice sezonului. Combinația dintre impresia exotică a esențelor orientale și adierea primăvăratică a celor florale sau fructate este inedită și merită încercată. E bine să știi de asemenea cum sunt distribuite esențele din punctul de vedere al notelor; recomandat este ca notele de top să fie cele asociate cu primăvara.

Sursă foto: Shutterstock

Recomandari