Conform ultimelor cercetari, fructele de goji au cea mai mare concentratie de antioxidanti: vitamina C, de exemplu, se gaseste in cantitate de 500 de ori mai mare dacat in portocale, iar cantitatea de vitamina A (caroten) este mult peste cea aflata in orice alt produs alimentar cunoscut.
In plus, goji contine si 18 aminoacizi, 21 de minerale si 29 de acizi grasi, fiind o sursa importanta de proteine.
Fructele de goji au fost descoperite de calugarii chinezi, care le consumau fara sa le cunoasca proprietatile, dar au constatat ca durata de viata le era mult prelungita, ca parul nu le albea si nu-si pierdeau dintii nici la 80 de ani.
In ziua de azi, in medicina traditionala chineza, fructul goji ocupa un loc insemnat ca si remediu pentru cresterea imunitatii, energizarea organismului, echilibrarea nivelurilor hormonale, reglarea circulatiei sanguine, intarirea sistemului cardiovascular, ba chiar si pentru imbunatatirea vietii sexuale.
S-a dovedot ca doar o mana de fructe uscate pe zi pot ameliora si problemele de ciclu menstrual, cele legate de menopauza sau poate fi un bun adjuvant in curele de slabire si in combaterea celulitei.
Fiind atat de bogat in nutrienti, vitamine, minerale de tot felul, goji are puterea de a reduce stresul oxidativ la nivel celular (si deci si la nivelul pielii), astfel incat mentine tineretea organismului o perioada indelungata.
Citeste danasota.com