Mai mult, ele nu sunt doar pentru decor, ci sunt daruite ca jucarii, sunt sursa de amuzament si pot chiar fi personalizate cu fotografii ale membrilor familiei.
Istoria unui obiect magic
Primele globuri de sticla au aparut in Franta la inceputul anilor 1800, iar pana in anul 1879, mai multe companii le produceau si vindeau cu succes in intreaga Europa.
Unul dintre primele globuri ce contineau un simbol faimos a fost produs in anul 1889 pentru Expozitia Internationala de la Paris si avea in interiorul sau un mic turn Eiffel. La inceputul anilor 1920, globurile de zapada au cucerit si America, iar Atlas Crystal Works le producea in marea lor majoritate atat in fabricile de aici, cat si in Germania.
Anul 1940 a fost cel in care globurile cu zapada au fost folosite in SUA pentru reclame, dar si in scopuri religioase, catolicii in special preferandu-le pe cele cu reprezentari ale Sfintei Familii. Insa unul dintre cele mai populare globuri ale culturii populare au fost cele din 1941, reprezentand scene din filmul Citizen Kane.
In zilele noastre, ele pot fi gasite cam in orice magazine cu decoratiuni, in special in perioada sarbatorilor, iar firmele mari, cum ar fi Disney produc in serie globuri cu personajele celebre indragite de copii.
A colectiona globuri de sticla poate fi un mod accesibil de a pastra amintiri din vacante. Ele se gasesc in orice tara la magazinele cu suveniruri, iar unele dintre ele sunt insotite si de o melodie simpatica.
Ele pot fi acum personalizate, iar fotografia persoanei iubite poate fi privita de dupa fulgii de zapada, reprezentand un cadou perfect de Craciun.
Foto: bearmountainmercantile.com
Preferati cozonacul de casa sau cel de pe raft?... VIDEO! Cum putem evita excesul de mancare grasa...