Antena Căutare

Reteta: Couscous cu legume la gratar si mascarpone

Asigura 4/5 din necesarul zilnic, contine mult fier, sursa buna de vitamina C.

Ingrediente:


4 ardei rosii, fara seminte si taiati felii
2 dovlecei, taiati in jumatate si apoi
in baghete groase
2 catei de usturoi, curatati si striviti
1 lingura ulei de masline, plus extra pentru servit
½ lingurita de zahar
6 rosii, taiate in sferturi
1 ardei iute, curatat de seminte si taiat felii subtiri
200g de couscous
400g de naut din conserva, clatit cu apa rece si scurs
50g de mascarpone
1 mana mica de patrunjel tocat


Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6 si se pune apa la fiert intr-un vas. Se pun ardeii si dovleceii intr-o tava cu usturoiul, uleiul de masline, zaharul, sare si piper. Se coc in cuptor 20 de minute, apoi se adauga rosiile si ardeiul iute. Se lasa la cuptor 20 de minute, pana iese sucul din rosii.

2. Intre timp, se amesteca intr-un vas separat nautul cu couscous. Se toarna deasupra 200-250ml de apa clocotita, cat sa acopere tot. Se acopera cu folie alimentara si se lasa deoparte 10 minute. Apoi se amesteca cu o furculita. Se mai adauga apa, daca este nevoie.

3. Se scot legumele din cuptor si se amesteca cu mascarpone. Se imparte couscousul in patru farfurii, se pun deasupra legumele, se presara cu patrunjel tocat si ulei de masline.

Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!

FOTO! Top 20 cele mai faimoase preparate culinare si locurile unde sa le mananci (partea a doua)... A doua intalnire: cum sa-l vrajesti in cinci pasi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x