Ingrediente (4 portii):
- trei cani de linte verde;
- doua cani de apa;
- 100 grame de ardei gras copt, cubulete;
- doua linguri ceapa tocata marunt;
- doi catei usturoi presati;
- 10/12 frunze busuioc, tocate marunt;
- 50 grame nuci taiate in bucati mari;
- trei linguri otet balsamic;
- sase rosii cherries, pe din doua;
- o lingura zeama de lamaie;
- doua linguri ulei de masline;
Preparare:
Spalati bine lintea verde, apoi puneti-o intr-un vas cu apa fiarta, insa la foc mic, timp de 20 de minute, pana cand s-a fiert (dar nu e foarte moale). Spalati-o iar cu apa si scurgeti bine excesul.
Tocati ceapa si usturoiul si lasati-le 4-5 minute deoparte. Coaceti un ardei gras apoi taiati-l in cubulete, dupa ce-ai indepartat pielita.
Amestecati apoi intr-un bol mare lintea fiarta cu ardeiul gras, nucile, usturoiul, ceapa, rosiile, otetul, doua linguri de ulei de masline. Adaugati sare si piper dupa gust apoi lasati salata o ora la marinat.
Pofta buna!
foto: hurstbeanblog.com