Ingrediente (4 portii):
- 200 grame paste fusili (facute fara ou);
- o legatura de sparanghel;
- o ceapa medie, tocata fin;
- 6/8 rosii cherry, taiate in doua;
- 5/6 catei de usturoi, zdrobiti;
- trei linguri de busuioc proaspat, tocat;
- o lingura de tarhon maruntit;
- trei linguri zeama de lamaie;
- o lingura otet balsamic;
- trei linguri ulei de masline;
- sare, piper.
Preparare:
Fierbeti intai pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In timp ce se fierb pastele preparati restul de ingrediente: tocati ceapam verdeturile, usturoiul. Sparanghelul taiati-l de la baza, 2-3 cm, si lasati-l deoparte.
Cand pastele mai au 3 minute de fiert adaugati sparanghelul, taiat in bucati de 3-4 cm lungime insa. Scurgeti bine de apa la final pastele si sparanghelul, apoi amestecati-le cu restul de ingrediente. Asezonati, dupa gust, cu sare si cu piper. Pofta buna!
foto: flickr.com
VIDEO! Pasaport de excelenta pentru o tabara la Oxford... Un catel nou in familie: Ce trebuie sa stiti...