Ingrediente (4 portii):
4x80 grame de spaghetti fara ou;
5 rosii mici, decojite;
o mana de busuioc proaspat;
o mana de masline verzi, fara samburi;
o mana de rucola proaspata;
o lingurita de oregano uscat;
doua linguri otet balsamic;
6 linguri ulei de masline;
sare de mare, piper proaspat macinat.
Preparare (10 minute):
Fierbeti spaghetele intr-o oala mare cu apa clocotita si cu sare, conform instructiunilor. Intre timp taiati rosiile, in bucati mai mari sau mai mici - dupa preferinte.
Rupeti si busuiocul, insa cu mana, nu cu cutitul. Feliati si masline, insa tot in parti mai mari, in timp ce frunzele de rucola pot fi lasate intregi.
Amestecati intr-un bol toate aceste ingrediente, impreuna si cu oregano, otetul balsamic si uleiul de masline, sare si piper.
Scurgeti bine pastele dupa ce s-au fiert, pastrand putina zeama. Amestecati apoi pastele cu restul de ingrediente, rapid, pentru ca pastele sa nu se raceasca. Daca vi se pare ca produsul final e uscat, mai adaugati putina zeama calda de la fierberea pastelor.
Pofta buna!
Foto: delish.com