Ingrediente (4 portii):
patru cartofi mari dulci;
o lingura de ulei de masline;
o ceapa alba, tocata marunt;
un catel usturoi, tocat fin;
o lingurita de rozmarin tocat marunt;
o lingurita sare grunjoasa;
un sfert de lingurita ardei iute;
100 grame branza tofu.
Preparare (75 minute):
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune intr-un vas cei patru cartofu dulci, cu tot cu coaja, spalati bine insa. Lasa-i aproximativ 45-55 de minute, pana cand sunt aproape copti.
Scoate-i apoi din cuptor, lasa-i inca 15 minute, apoi taie partea de sus a fiecaruia. Cu ajutorul unei linguri, scobeste in cavitatea partii de jos, pana ramane un spatiu gol care sa poata fi umplut. Nu arunca miezul scos, ci pastreaza-l.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul de masline, apoi adauga ceapa, usturoiul, sarea si ardeiul iute si amesteca bine. Adauga miezul de la cartofii copti, apoi pune si branza todu, taiata cubulete. Amesteca 2-3 minute, incet, la foc mediu.
Pune apoi tot acest amestec in cavitatile celor patru cartofi, dupa care baga inapoi cartofii la cuptor, tot la 200 de grade, pentru inca 15 minute, acoperiti cu folie de aluminiu.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com
Cum "imblanzesti" un adolescent in 5 pasi simpli... Paradoxal? Afla cum poate stimula alcoolul memoria!...