Ingrediente
- 1,5kg de dovleac, curatat de coaja si tocat grosier
- 4 lingurite ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapa, taiata in felii
- 1 lingura de ghimbir ras
- 1 lemongrass, zdrobit
- 3-4 linguri pasta de curry rosu
- 400ml lapte de cocos din conserva
- 850ml supa de legume gata facuta
- suc de lime si 1 ardei iute rosu, pentru servit (optional)
Preparare:
1 Se incalzeste cuptorul la 200° C/gaz 6. Se asaza dovleacul intr-o tava de copt cu jumatate din cantitatea de ulei, sare si piper si se lasa la cuptor 30 de minute, pana cand devine auriu si moale.
2 Intre timp, se asaza restul de ulei intr-o cratita cu ceapa, ghimbirul si lemongrass-ul. Se lasa pe foc 8-10 minute, pana cand se inmoaie.
3. Se amesteca pasta de curry timp de 1 minut, apoi se adauga dovleacul, laptele de cocos (se pastreaza trei linguri deoparte) si supa. Se aduce la punctul de fierbere si se fierbe constant timp de 5 minute, apoi se inlatura lemongrass-ul. Se lasa la racit cateva minute. Cu un mixer de mana se mixeaza pana cand se obtine o consistenta omogena. Se reasaza pe foc ca sa se incalzeasca, se asezoneaza cu sare si piper, suc de lime, daca este necesar.
4. Se serveste stropita cu restul de lapte de cocos si presarata cu chilli, dupa gust.
Citeste si Good Food!