1 cub de unt
2 linguri frunze de cimbru si 4 ramurele
375g aluat de foietaj
4 felii branza de capra
ulei de nuci sau aromat cu trufe (optional)
Preparare
1. Se spala prazul, se sterge, dar nu se usuca complet. Se incinge untul intr-o tigaie mare, apoi se adauga prazul usor umed, frunzele de cimbru, sare si piper. Se lasa pe foc 20-25 de minute pana cand prazul se inmoaie, dar nu se coloreaza, adaugand putin unt daca este nevoie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
2. Se incinge cuptorul la 220ºC. Se intinde aluatul pana cand are grosimea unei monede de 50 bani. Se taie 4 discuri de aluat de marimea unei farfurii de cafea si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra prazul, lasand o portiune de pe margine neacoperita. Se asaza peste praz, in mijlocul tartei, cate o felie de branza de capra si se decoreaza cu o ramurica de cimbru. Apasa pe marginea aluatului ca sa creezi o bordura in jurul prazului, apoi coace tartele 25 minute, pana se infoaie si devin aurii. Se servesc fierbinti si stropite cu putin ulei aromat.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food