Antena Căutare

Reteta: tort milles crepes

Daca vrei un desert fin, care sa se topeasca in gura, incearca acesta reteta deosebita de tort milles foilles.

Ingrediente:

Pentru coaja de portocala confiata:

- coaja de la o portocala: 1/2 de coaja taiata julienne, 1/2 de coaja razuita fin;

- 100g zahar;

Articolul continuă după reclamă

Pentru clatite:

- 100g unt;

- 150g faina;

- 30g cacao;

- un varf de cutit de sare;

- 3 oua mari;

- 1 lingura bitter mamaia;

- 500ml lapte.

Pentru crema de portocale:

- 500 ml de lapte;

- 6 galbenusuri;

- 150g zahar;

- 40g faina;

- 50g unt la temperatura camerei;

- coaja razuita de la o portocala;

Pentru caramelul de portocala si decor:

- 250g zahar;

- 300g suc de portocale proaspat stors;

- 150ml smanatana;

- un varf de cutit de sare;

- 100g fistic.

1. Coaja de portocala confiata: Fierbe coaja de portocala taiata julienne 2 min. Scurge de apa, adauga 250g apa rece si 100g de zahar. Redu siropul vreme de 30 de minute. Lasa siropul sa se raceasca.

2. Clatitele: Topeste 20g de unt si amesteca-l cu faina, cacao, 3 linguri de zahar, sarea si ouale pina se combina bine. Adauga restul de unt topit, o lingura de bitter, coaja de portocala rasa si laptele, pana cand se incorporeaza totul bine. trebuie sa aiba consistenta specifica clatitelor. Daca ti se pare ca e ceva in neregula mai adauga lapte sau faina, dupa caz. Fa clatitele intr-o tigaie teflonata. Ai nevoie de 12-14 clatite. Cand s-au racit, pune-le pe un platou si unge-le in mod egal cu crema de portocale dupa care pune-le la frigider.

3. Crema de portocale: Amesteca galbenusurile, zaharul si faina, toarna laptele cald si amesteca bine. Pune crema intr-o craticioara mica teflonata, pune pe foc mic si amesteca viguros vreme de 3-4 minute. Ia de pe foc si pune craticioara in apa rece si amesteca in continuare. Adauga acum untul si coaja de portocala. Da la frigider.

4. Caramelul de portocale: Incalzeste o cratita mica pe foc mic. Toarna zaharul treptat, cat sa-i dai timp sa se topeasca. Cand da semen ca se caramelizeaza adauga sucul de portocale, smantana si sarea. Amesteca totul bine pentru inca 4 minute.

5. Ansamblarea: Taie tortul de clatite unse cu crema de portocale (care a stat o ora la frigider in prealabil) in felii. Toarna pe fiecare felie caramel fierbinte, dupa care decoreaza fiecare farfurie cu coaja de portocala confiata si fistic sfarmat.

Citeste si Good Food

Experiment: beneficiile unei vieti fara tehnologie asupra copiilor... Cum sunt afectati copiii de certurile parintilor...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x