2 linguri de ulei vegetal
1,5kg carne de vita, de preferat doi obraji de vita, taiati in jumatate
1 ceapa, tocata grosier
1 morcov, tocat grosier
1 praz, tocat grosier
1 tulpina de celery, tocata grosier
2 catei de usturoi
1 legatura mica de cimbru
5 boabe de coriandru
2 cuisoare
50ml otet de Sherry
60ml sos de soia
200ml de Madeira
3 linguri de miere lichida
1 lingura pasta de tomate
800ml supa de pui gata facuta
Pentru varza chinezeasca:
3 capatani de varza chinezeasca, taiate in sferturi
2 linguri ulei de masline
2 lingurite sos de soia
1 lingura de zahar pudra
1 bucata mica de ghimbir
100ml supa de pui
Mod de preparare:
• 1. Cum sa pregatesti obrazul de vita: 1 Se asaza carnea pe un tocator, cu tendonul in sus si se introduce un cutit bine ascutit in tendon. 2 Cu varful cutitului se inlatura tendonul de pe carne in fasii. 3 Se inlatura grasimea si tendoanele de pe toate partile, astfel incat sa obtii o bucata de carne in forma de inima. 4 Se taie in jumatate in doua bucati de marimea unui pumn.
• 2. Se incalzeste cuptorul la 160° C/ gaz 3. Se incinge uleiul intr-un vas mare care merge si la cuptor, apoi se rumeneste carnea bine, pe toate partile, timp de 10 minute.
• 3. Se presara legumele, cimbrul, boabele de coriandru si cuisoarele printre carne si se lasa in continuare pe foc mare timp de 10 minute pana cand se rumenesc toate.
• 4. Se toarna deasupra otetul de Sherry, sosul de soia si Madeira si se stropeste cu miere. Se amesteca totul bine si se lasa pe foc mare ca sa se reduca lichidul, pana cand devine totul lipicios si siropos, iar carnea este bine acoperita. Se adauga amestecand piureul de rosii.
• 5. Se toarna deasupra supa si se aduce la punctul de fierbere. Se amesteca, apoi se gusta si se asezoneaza cu sare (se poate sa nu mai fie necesar daca ai folosit un sos de soia foarte sarat). Se acopera si se da la cuptor 2 ore jumatate - 3 ore, amestecand o data sau de doua ori, pana cand carnea este foarte moale. Se scoate carnea si se asaza in alt recipient. Se fierbe sosul 10 minute pana cand redevine lipicios, apoi se strecoara peste carne.
• 6. Cu 20 de minute inainte de servire, se stropeste varza chinezeasca cu jumatate din cantitatea de ulei si de sos de soia si se presara cu zahar pudra. Se rade deasupra putin ghimbir, apoi se amesteca bine pana cand varza este acoperita uniform.
• 7. Se incalzeste restul de ulei intr-o tigaie mare, se adauga varza si se lasa pe foc pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze. Se toarna deasupra supa si se fierbe constant cinci minute pana cand se inmoaie. Se reincalzesc piureul si carnea. Acum esti gata sa servesti.
• 8. ARANJEAZA PE FARFURIE CA UN PROFESIONIST: 1 Se scoate carnea din sosul de soia. 2 Se asaza cate o lingura mare de piure pe marginea fiecarei farfurii si se brazdeaza adanc. 3 Se asaza cateva felii de carne deasupra piureului. 4 Se asaza cate doua sferturi de varza pe partea cealalta a farfuriei si se toarna sosul deasupra.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!