- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
150 g ciocolata neagra
170 g unt
130 g zahar tos
4 oua
60 g faina
un ananas
un pliculet praf de copt
100 g migdale
o lingurita cu ghimbir ras
75 g zahar brun
3 boabe de piper
100 ml rom
un sfert de lingurita cu sare
Mod de preparare:
1. Ananasul se curata de coaja si mijloc si se taie felii subtiri sau cubulete. Se incing 50 g de unt intr-o craticioara, se pune zaharul brun si se caramelizeaza.
2. Se pune ananasul, se amesteca si se lasa pana devin aurii. Se toarna romul si boabele de piper si se mai tin pe foc cinci minute.
3. Ciocolata se topeste la bain-marie, se adauga untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
4. Atunci cand compozitia a devenit calduta se adauga zaharul tos, sarea si ouale, 80 g de migdale macinate, praful de copt si ghimbirul ras.
5. Se mixeaza doua minute, se presara faina si se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
6. Se toarna in forme de briosa unse cu unt, se introduc in cuptorul incins si se coc la foc potrivit 25-30 de minute.
Sfat: Se sevesc calde sau reci, alaturi de ananasul caramelizat, presarate cu restul de migdale.
Bautura: Cappuccino
Citeste si Jurnalul National
Foto: simplyannes.com
VIDEO! Teama de sarcina... Adolescentii se concentreaza mai bine in a doua parte a zilei...