- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente (4 portii):
400 grame cartofi, curatati de coaja si feliati;
4 fileuri de pastrav;
doua fileuri ansoa;
4 linguri ulei masline;
un catel usturoi, tocat;
o ceapa curatata si feliata;
un bulb de fenicul feliat;
o lingurita seminte fenicul;
300 ml smantana;
3 linguri parmezan ras;
doua lamai taiate pe jumatate;
sare si piper.
Preparare:
Reteta poate fi facuta si cu somon, sardine sau macrou - in loc de pastrav.
Se incinge cuptorul la 200 de grade, iar intre timp se fierb cartofii in apa clocotita cu sare, cateva minute, pana se inmoaie putin, apoi se scurg bine de apa.
Separat, intr-o cratita pe foc adaugati uleiul de masline, usturoiul, ceapa, fenicului si semintele acestuia. Caliti totul timp de 10 minute, la foc mic.
Se ia apoi cratita de pe foc, se asaza fileurile de peste peste amestec, insa cu pielita in sus. Separat se amesteca bine smantana, parmezanul si fileurile de ansoa, sare si piper si se toarna tot peste peste. La final, deasupra de tot, se adauga feliile de cartofi unse cu ulei de masline.
Se baga cratita la cuptor timp de 20 de minute, iar la final se presara putin parmezan ras. Pofta buna!
Foto: bbcgoodfood.com
FOTO! Vezi cum arata Justin Bieber cand era un bebelus!... Fructe si legume pentru o piele frumoasa si protejata de soare...