Ingrediente (4 portii):
o vanata, taiata in bucati mari;
doi dovlecei, taiati in felii sub forma de semiluna;
trei ardei de diferite culori, fara seminte si taiati grosier;
o lingurita de rozmarin tocat fin, plus;
patru ramurele;
un catel mare de usturoi, zdrobit;
doua linguri ulei de masline;
4 piepti de pui, fara piele si fara os;
250g de rosii cherry sau rosii prunisoara mici, taiate in jumatate.
Preparare (60 minute):
1. Se incalzeste cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tava mare de copt, se amesteca laolalta vinetele, dovleceii si ardeii cu rozmarinul tocat, usturoiul, uleiul de masline, putina sare si piper. Se imprastie legumele intr-un strat uniform si se tin la cuptor 20 de minute.
2. Intre timp, se cresteaza fiecare piept de pui de 4-5 ori cu un cutit ascutit, se ung cu ulei de masline si ierburi aromate si se introduc la cuptor 30 de minute.
3. Dupa ce legumele s-au copt 20 de minute, se adauga rosiile amestecand. Legumele se mai tin la cuptor 18-20 de minute. In ultimele 5 minute, se rastoarna pieptii de pui din tava si se asaza deasupra cate o crenguta de rozmarin. Se serveste totul cu cativa cartofi, daca iti place.
Pofta buna!
Citeste si Good Food Romania!