Reteta zilei: Rulada rece cu salsa de ardei si rosii

Cea mai aromata rulada de carne, alaturi de salsa ,i o paine gustoasa iti alcatuiesc un pranz delicios si satios.

Ingrediente












PENTRU SALSA

2 ardei rosii si 2 galbeni, fara seminte
si taiati in felii groase
½ lingurita ardei iute uscat sfaramat
300g de rosii foarte coapte
2 linguri de otet balsamic
1 lingurita de zahar fin
1 mana frunze de busuioc

Mod de preparare


1. Se incinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pun carnea, ceapa, ouale, pesmetul, o lingurita de sare si ½ lingurita de piper negru intr-un castron mare. Se adauga ierburile si usturoiul pisat in bol, apoi se amesteca foarte bine cu mainile. Se unge cu un pic de ulei o forma de franzela de 900g, apoi se preseaza inauntru carnea tocata, lasand partea de sus un pic bombata. Se presara cateva frunze de cimbru si se stropeste cu un pic de ulei.

2. 2 Intr-o tava, se amesteca ardeii cu usturoiul ramas, doua linguri de ulei si fulgii de ardei iute. Se pun rulada si ardeii la cuptor, ardeii dedesubtul carnii. Se coc 30 de minute.

3. Intre timp, se taie rosiile in sferturi sau se toaca in bucati ceva mai mici, daca rosiile sunt de dimensiuni mari. Dupa 30 de minute, se amesteca rosiile, otetul si zaharul cu ardeii, care ar fi trebuit sa se inmoaie, apoi se coc inca 40 de minute. Rulada ar trebui sa fie fierbinte la mijloc (se incearca cu o scobitoare), iar rosiile ar trebui sa fie moi si zemoase.

4. Se arunca grasimea si zeama in exces, apoi se lasa la racit. Se zdrobesc rosiile si ardeii cu o furculita, se rup frunzele de busuioc deasupra, se adauga sare si piper. Se pun intr-o casoleta. Se infasoara rulada, in forma in care a fost coapta, in folie alimentara. Se serveste taiata felii, in chifle, cu salsa si o mana de rucola.

Citeste mai multe retete interesante in Good Food!

Ultimele știri