De aceea, in ultimii ani, in acest tip de jocuri pacientii si medicii au investit foarte multa incredere. Si increderea a mers pana intr-acolo incat chiar despre jocurile violente s-a crezut ca sunt benefice pentru tonusul general al creierului, ca ele n-ar influenta in nici un fel somnul copiilor.
Totusi, cercetatorii de la Universitatea Cambridge vin cu o solutie mult mai simpla si, dupa opinia lor, mult mai eficienta, care pune in inferioritate jocurile destinate creierului. Dimpotriva, ei sustin ca aceste jocuri nu au nici o influenta asupra memoriei si asupra mentinerii tineretii creierului.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie transanta, cercetatorii de la Cambridge au conceput niste teste speciale pentru memorie, pentru un lot de peste 11.000 de britanici cu varste intre 18 si 60 de ani.
Apoi, au impartit subiectii participanti la acest studiu in doua grupe: prima a efectuat "antrenamente cerebrale" cu brain games, minimum 10 minute pe zi, de trei ori pe saptamana; a doua grupa a raspuns la intrebari generale, folosind internetul. Dupa sase saptamani, subiectii au intrat intr-o noua runda de "antrenamente" si "chestionare".
In final, rezultatele n-au surprins nici o diferenta intre cele dupa grupe de studiu. Ceea ce i-a determinat pe cercetatorii de la Cambridge sa puna la indoiala eficienta acestor jocuri in activarea functiilor cerebrale.
Evident s-a pus intrebarea ce anume ajuta la "intretinerea" in forma a creierului? Raspunsul n-are nici o umbra de ironie: decat jocuri asa-zis inteligente, mai bine o salata de cruditati, ca parte dintr-un stil de viata sanatos, ne asigura cercetatorii britanici.
Este o solutie aparent simpla. Deoarece ea presupune alimentatie echilibrata si exercitii fizice periodice. Ceea ce n-are nimic comun cu statul in fata calculatorului pentru a "excuta" brain games. Sfatul cercetatorilor britanici vizeaza, deopotriva, adultii, dar mai ales copiii.
Citeste mai multe pe jurnalul.ro
In stil masculin... Cheesecake, o prajitura minunata...