Antena Căutare

Calendar ortodox 30 august. Sărbătoare religioasă! La mulți ani celor cu numele sfinților

Sarbatoarea religioasa a zilei de 30 august:Sfinții Ierarhi: Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou, ocazie buna pentru a le spune La multi ani romanilor care isi serbeaza numele de sfant.

sarbatoare religioasa 30 august 2018

După Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare prăznuită de Biserica Ortodoxă Română pe 29 august, ziua de 30 august aduce în calendarul ortodox pomenirea altor sfinți, și anume, Sfinții Ierarhi: Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou, Patriarhii Constantinopolului. La mulți ani celor care joi, 30 august 2018, își serbează onomastica!

În urma Sinodului de la Nicea, Sfântul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani, a continuat să apare Credința Ortodoxă în față intrigilor lui Arie și a acoliților săi. Unii au spus chiar că sfântul Alexandru ar fi făcut mai multe călătorii apostolice în Tracia, Macedonia, Tesalia și în insulele grecești pentru a predică credința Sinodului ortodox de la Niceea.

Calendar creștin ortodox 2018. Sărbatoarea zilei de 30 august. Sfântul Alexandru

În calendarul creștin ortodox din data de 30 august 2018 sunt prăznuiți sfinții Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou. Sfântul Alexandru a trăit în anul 314 și a făcut multe călătorii apostolice în Tracia, Macedonia, Tesalia și în insulele grecești pentru a predica credința Sinodului ortodox de la Niceea. A murit la vârsta de 98 de ani, la doar câteva de luni de la moartea Sfântului împărat Constantin (337), lăsând în scaunul de la Constantinopol pe Sfântul Pavel (praznuit la 6 noiembrie).

Articolul continuă după reclamă

Sfântul Ioan, patriarhul Constantinopolului

Ioan al IV-lea al Constantinopolului, cunoscut adesea sub numele de Ioan Postitorul, a fost al 23-lea episcop al Constantinopolului, între anii 582–595. A rămas în istorie drept primul episcop al Constantinopolului care a luat titlul de „patriarh ecumenic”, dar și pentru nomocanonul său penitențial.

În cadrul Bisericii, Ioan al IV-lea mai este remarcat și ca fiind compilatorul unui nomocanon penitențial, conținând canoane de pocăință. Deoarece vechile canoane bisericești reglau modalitățile și durata unor penitențe publice, a fost necesar să se adapteze aceste canoane pentru păcatele ascunse și respectiv penitențele individuale. Ioan al IV-lea a scris nomocanonul său în așa fel încât să țină cont de pocăința și de intenția bună a omului care-și mărturisește păcatele, precum și de starea conștiinței lui în procesul de împăcare cu Dumnezeu.

Sfântul Pavel, patriarhul Constantinopolului

Alegerea Sfântului Pavel Mărturisitorul pentru scaunul patriarhal a fost contestată de ereticii arieni și că atare, a fost nevoit să se retragă și să se refugieze la Romă, potrivit Crestin ortodox. După o perioadă, a fost repus în scaun. A sfârșit ucis de arieni, chiar în timpul unei slujbe.
Moaștele Sfântului Pavel Mărturisitorul se află, începând cu anul 1236, la Veneția, unde au fost aduse de la Constantinopol.

Calendar ortodox 29 august. La mulți ani., Alexandru, Ioan, Pavel. Semnificație nume

Numele de băiat Alexandru este de origine greaca și are semnificația de a apăra, a proteja. Numele de Alexandru provine de la grecescul Alexandros care înseamnă protector al bărbaților sau al oamenilor și este format din cuvintele "alexo" care înseamnă a apăra, a proteja și "andros" care înseamnă bărbat, om.

Numele Ioan înseamnă „dar de la Dumnezeu”. Ioan este așadar un nume providenţial, care înseamnă că „Dumne­zeu S-a milostivit”, desemnând un „om trimis de Dumnezeu” (Ioan 1, 6); adică pe cel care, încă din pântecele maicii sale, prin săltări, s-a arătat cinstitor de Dumnezeu şi plin de har. Despre acest copil, numit de Dumnezeu „îngerul Meu”, Mântuitorul însuşi a zis că „nu s-a ridicat între cei născuţi din femeie unul mai mare ca Ioan Botezătorul”.

Numele de băiat Pavel, având că variantă și numele Paul, are semnificația de "mic" sau "umil". Sfântul Pavel a fost un important conducător al bisericii creștine timpurii.
Numit inițial Saul, el și-a schimbat numele în Pavel atunci când a devenit creștin. A fost unul dintre cei 12 Apostoli ai lui Hristos și este autorul a multor epistole din Noul Testament.

Festivalul Bucureștii lui Caragiale. Muzica Dans Teatru Tradiții acum în Cișmigiu... Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce le este interzis creştinilor în această zi sfântă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x