Antena Căutare

Sfaturi de Dragobete de la Arsenie Boca. Ce e iubirea si cum să fii fericit în dragoste

Sfaturi de Dragobete de la Arsenie Boca. Ce e iubirea si cum sa ai o căsnicie fericită. Părintele Arsenie Boca a abordat, în învățăturile sale, teme precum iubirea, căsătoria și viața de familie. De Dragobete, îți prezentăm câteva dintre îndemnurile înțelepte ale mare lui duhovnic, Arsenie Boca, ”Sfântul Ardealului”.

Galerie
| arsenie boca, sfaturi despre casatorie, de dragobete

Sfaturi de Dragobete de la Arsenie Boca. Ce e iubirea și cum să ai o căsătorie fericită. Părintele Arsenie Boca a abordat, în învățăturile sale, teme precum iubirea, căsătoria și viața de familie. De Dragobete, îți prezentăm câteva dintre îndemnurile înțelepte ale mare lui duhovnic, Arsenie Boca, ”Sfântul Ardealului”. Cum să fii fericit în dragoste și cum să-ți alegi mireasa.

Arsenie Boca, preot martir al închisorilor comuniste, s-a făcut cunoscut în ultimii ani printr-un număr imresionat de volume și documentare, în care aborda teme importante de viață, precum iubirea, familia sau căsătoria. De Dragobete, sărbătoarea Iubirii la români, care are loc pe 24 februarie, îți propunem să iei aminte la câteva dintre sfaturile înțelepte ale marelui duhovnic.

Ce e iubirea. Reguli pentru o căsătore fericită

”Iubirea nu are marginile omului, nici spaţiul, nici timpul. Nu piere niciodată, e puternică, încât străbate dincolo de mormânt şi ajunge pe cel iubit. Străpunge iadul, care nu-i poate sta împreună şi străbate cerul”, crede Arsenie Boca.

Articolul continuă după reclamă

„Energia genezică este necesară soţilor, în familia constituită legal, civil şi bisericeşte. Regula de aur constă în evitarea extremelor: nici abuz din partea unuia, nici refuz din partea celuilalt. Dar să nu se creadă că între cele două extreme totul e îngăduit”, sunt îndemnurile Părintelui Ardealului.

Sfaturi despre alegerea miresei

Mireasa trebuie aleasă pentru tot restul vieții, scria Arsenie Boca. „Mirele şi mireasa fac un singur trup. Acel bărbat nu va avea altă femeie, iar femeia aceea nu va cunoaşte alt bărbat. Alegerea e fără schimbare, patima curată e consfinţită, învoiala e veşnică”.

Desfrâul distruge căsătoria

O viață desfrânată duce la boală, crede părintele Arsenie Boca. „Pe măsură ce s-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor, a scăzut şi puterea lor de apărare împotriva bolilor de tot felul, iar căzând în acestea foarte greu se tămăduiesc, deşi mijloacele de vindecare sunt din ce în ce mai bune. Orice fel de desfrânare e o putrezire înceată, ca gunoiul care arde şi scurtează zilele omului”, spunea călugărul duhovnic.

De asemenea, acesta ”amenda”, obsesiile sexuale, considerându-le ”patimi” prin care oamenii ”îşi prăpădesc oamenii sămânţa şi vlaga, aprinşi de pofte contra firii: onania sau malahia, curvia, sodomia (homosexualitatea), bestialitatea (cu animalele).

O altă problemă care distruge o căsătorie legitimă este ”desfrânarea, fereala de zămislire (evitarea de a concepe copiii), crima de avort, preacurvia, necurăţia, nesocotirea vremurilor oprite”, spunea părintele Arsenie Boca.

Arsenie Boca, martirul gulagului comunist

Sfaturi de Dragobete de la Arsenie Boca. Ce e iubirea si cum să fii fericit în dragoste

Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Arsenie Boca s-a născut în data de 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Sinaia). A fost părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român.

A fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate.

Părintele Arsenie Boca a fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 km de București), și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București. Învățăturile sale au devenit cunoscute în ultimii ani și sunt adunate în volume, mărturii şi documentare.

Pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele, Ziua Îndrăgostiților la români, un motiv numai bun de a asculta îndemnurile marelui duhovnic, despre iubire și o căsnicie fericită.

sursa: adevarul.ro

Calendar ortodox 23 februarie. Sărbătoare mare azi! Ce nu ai voie sa faci... Calendar ortodox 24 februarie. Sărbătoare de cruce roșie azi! Ce nu ai voie să faci!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x