Antena Căutare

Sfaturi pentru bebelusii care sufera de colici

Colicile sunt o afectiune des intalnita la bebelusi. Cu toate acestea, nu exista un remediu universal pentru aceasta problema, iar parintii si cei mici deopotriva fac fata cu greu acestei perioade. Daca si puiul tau se confrunta cu acest lucru, poate cateva dintre sfaturile de mai jos te vor ajuta sa remediezi situatia:

1. Verifica sticla biberonului

Daca deja folosesti biberonul pentru a hrani copilul, trebuie sa te asiguri ca gaura prin care bea laptele nu este prea mica (ceea ce poate fi frustrant pentru el si l-ar putea face sa suga mai puternic, inghitind si aer) sau prea mare, caz in care ar putea primi prea mult lichid, prea repede.

2010/06/24//67536-bottle.jpg

Unele sticle sunt special facute pentru a reduce cantitatea de aer inghitita la hranire. Unele sunt curbate, in timp ce altele au o supapa interna ce previne formarea bulelor de aer.

2. Tine bebelusul vertical

Ai putea incerca sa tii bebelusul intr-o pozitie mai dreapta atunci cand il hranesti pentru ca laptele sa ajunga mai usor in stomac. Daca sta curbat sau aplecat, sunt sanse mai mari sa inghita si un pic de aer odata cu mancarea.

3. Hraneste-l in mod regulat

Ofera-i mancare copilului inainte ca acestuia sa ii fie foarte foame. Daca deja plange de foame, este mai predispus sa manance repede si cu pofta si sa inghita si aer. Incearca sa il hranesti intr-un mediu calm: pune o muzica relaxanta si fii la randul tau linistita.

2010/06/24//67540-bottlefeed.jpg

4. Fa-l sa elimine aerul inghitit

Ajuta-l pe copil sa elimine aerul inghitit la supt. Tine-l cu capul sprijinit de umarul tau si maseaza-l usor pe spate. Nu astepta sa termine de mancat pentru a face acest lucru. Cand il muti de la un san la celalat pentru a suge sau dupa cateva minute de hranit cu biberonul, poti sa il ajuti sa ragaie.

5. Schimba-ti unele obiceiuri alimentare atunci cand alaptezi

Este posibil ca bebelusul sa fie sensibil la ceva din laptele tau. Incearca sa elimini produsele lactate pentru cateva saptamani (cam atat dureaza pentru ca proteinele din laptele de vaca sa fie eliminate din organism) si observa daca se simte mai bine.

Desi laptele este bogat in calciu, multe persoane nu il tolereaza. Poate nu stiai dar sardinele, somonul, spanacul si fasolea sunt surse importante de calciu care pot inlocui foarte bine lactatele.

2010/06/24//67541-spicy.jpg

Totodata, legumele cruzi, usturoiul si alimentele condimentate in general, cafeina, varza, broccoli si nucile si capsunile sunt cele mai des intalnite alimente cauzatoare de colici. Incearca sa nu le consumi timp de cateva zile, iar apoi introdu-le cate una inapoi in alimentatia ta, asteptand sa observi daca bebelusul reactioneaza in vreun fel. Abia apoi introdu un alt aliment. Acest proces este un pic mai anevoios, insa faptul ca cel mic nu va mai plange de durere, face ca acest lucru sa se merite.

6. Ofera-i un masaj

Masajul il poate ajuta pe copil atat sa elimine aerul inghitit, cat si sa se relaxeze. Poti sa il pui pe genunchii tai sau pe pat, intins pe burta si sa il masezi usor pe spate.

2010/06/24//67543-baby_massage.jpg

7. Foloseste o sticla calduta pe care sa o pui pe burta

Unii bebelusi se simt mai bine atunci cand au ceva caldut pe burtica. Umple o sticla cu apa foarte calda si inveleste-o intr-un prosop. Ai grija sa nu fie prea fierbinte. Chiar daca pentru tine temperatura poate fi suportabila, bebelusii au pielea mai sensibila.

8. Ajuta-l sa faca "bicicleta"


9. Plimba-l cu masina

Multi parinti au descoperit ca o plimabare cu masina, cu tot ce inseamna ea: miscare, zgomot, vibratii, poate fi un remediu pentru colici. Pune copilul in scaunelul special de pe bacheta din spate si fa o plimbare cu masina. Pentru multi bebelusi functioneaza.

10. Foloseste-te de aromaterapie

Unele mirosuri au efect calmant, de aceea este o idee buna sa creezi o anumita atmosfera cand hranesti copilul. Lavanda, bergamota sau musetelul sunt doar cateva dintre aromele care induc o stare de liniste si ajuta la un somn mai bun.

11. Infasa-l

Infasatul este un obicei care avea loc chiar si in antichitate si efectele sale benefice au fost demonstrate de-a lungul timpului. Cand un copil este infasat, el simte aceeasi senzatie de liniste pe care o avea in burta mamei.

2010/06/24//67542-snug.jpg

El se poate concentra mai bine asupra suptului atunci cand este hranit. Totodata copiii care dorm infasati au parte de un somn cu mai putine intreruperi. Atunci cand viseaza, bebelusii se pot trezi de la propriile tresariri si incep sa planga. Fiind infasurat intr-un material moale, aceste tresariri nu devin miscari ample care sa il sperie.

foto: www.inhabitots.com

www.babble.com

www.health.msn.com

www.productreview.com.au

www.sleepybaby.com.au

www.teachtherapy.co.uk

Ce trebuie sa stii cand duci copilul la piscina... Mainile iti reflecta varsta. Ingrijeste-le!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x