- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
De aceea este important ca in timpul nasterii sa se creeze toate conditiile necesare eliberarii acestui hormon, pentru binele mamei si al copilului.
Sprijinul adecvat
Alege un medic in care sa ai incredere, cu care sa stabilesti o legatura buna pana in momentul nasterii astfel incat, atunci cand va veni clipa mult asteptata, sa te simti in siguranta, pe maini bune. Sprijinul persoanelor dragi este de asemenea important si prezenta lor in spital te-ar putea linisti.
Respiratia abdominala
Te ajuta sa ai mintea limpede si creste fluxul de oxigen si energie catre muschi. Acest lucru presupune sa respiri incet, repetitiv, folosindu-te de intreaga capacitate a plamanilor. Concentreaza-te asupra acestui exercitiu, alunga anxietatea si alte ganduri pline de griji.
Vocalize
Nu trebuie sa te simti rusinata de faptul ca iti vine sa plangi, sa gemi, sau sa tipi. Corpulo tau resimte durerea si astfel de manifestari te ajuta sa te eliberezi, pentru ca daca tii in tine ceea ce simti, posibil sa devii mai tensionata.
Miscarea
Poti sa te plimbi prin camera, sa te balansezi inainte si inapoi. Daca insa durerile devin mai ascutite atunci cand stai in picioare, atunci te poti legana in pat. Te va ajuta sa te relaxezi si sa eliberezi de stres.
Nu sta pe spate
Daca stai intinsa, contractiile vor fi mai puternice, mai putin eficiente, travaliul va dura mai mult si pasajul pelvian prin care va trebui sa treaca bebelusul va fi mai ingust.
Foto: bonjourbaby.com.au
Campania "Sustin Educatia" - copiii vor sa invete, hai sa-i ajutam!... Cum pot stimula parintii dezvoltarea creierului bebelusului...