In Thailanda, maimutele dresate se urca cu rapiditate in cocotieri pentru a rupe nuca dupa nuca. Pe strazile din Bangkok veti putea observa din loc in loc mormane de nuci verzi, ce sunt despicate in fata ta pentru a ti se oferi sucul proaspat, energizant. De altfel, studiile au aratat ca laptele de cocos este similar cu orice bautura care-ti confera energie instant, datorita continutului de electroliti, minerale, vitamine, antioxidanti si aminoacizi. De asemenea, din punct de vedere nutritional, laptele de cocos este bogat in substante nutritive si sarac in zahar.
Pentru a obtine laptele de cocos, se rade miezul de nuca si se amesteca bine cu lapte sau apa fierbinte. In acest caz, continutul de grasime va ajunge la aproximativ 17%. In functie de reteta, laptele de cocos poate fi mai fluid sau mai gros. Dar daca nu sunteti un fan al laptelui de cocos, puteti folosi lichidul proaspat in prepararea catorva cocteiluri sau bauturi nealcoolice, energizante si racoritoare. Intr-un blender se mixeaza miezul de la o jumatate de cocos, sucul din interior, zeama de la doua portocale si de la o jumatate de lamaie. Se serveste in nuci de cocos sau in pahare inalte.
In alta varianta, se amesteca 60 ml suc de cocos, 15 ml suc de lamaie si aceeasi cantitate de suc de ananas. Se serveste cu gheata si o felie de lamaie. Sucul de ananas poate fi inlocuit oricand cu cel de piersici sau portocale. Pentru un cocteil alcoolic, puteti mixa sucul de la doua nuci de cocos, o lingura de gin si o lingurita de Angostura. Se mai adauga lapte si se serveste cu gheata.
Citeste Jurnalul National!