Antena Căutare

Te simti in siguranta in casa ta?

Securitatea unei locuinte ar trebui sa ia in calcul prelungirea timpului de actionare asupra sistemelor de inchidere, astfel incat posibilitatea ca infractorul sa fie prins sa fie cat mai mare. Spargerile tintesc locuri unde raportul dintre profit si timpul necesar pentru a patrunde in locuinta rezulta intr-un risc scazut.


SECURITATEA

Informatii generale

Cu totii dorim sa ne asiguram domiciliul, familia si bunurile impotriva pericolelor sau pierderilor, fara a ne inchide intr-o fortareata. Din fericire, dispunem de echipamente si dispozitive foarte accesibile si usor de instalat care pot sa ne transforme casa intr-un loc sigur si confortabil. Numai trebuie decat sa completam aceste masuri prin grija si precautie. Ne vom referi in continuare la securitatea casei si a locatarilor, avand in vedere efractiile, incendiile, inundatiile si seismele.

Securitatea impotriva patrunderii infractorilor

Articolul continuă după reclamă

Proprietarii de case sunt, in general, mai interesati de securitatea locuintei lor, decat proprietarii de apartamente. In schimb, s-a constatat ca riscul de efractie este mult mai mare la apartamente decat la case. Multe blocuri de locuinte au un portar sau un interfon, ceea ce confera un sentiment fals de siguranta. Spre deosebire de case, insa, fluxul de persoane care au acces in cladire ramane in continuare foarte greu de controlat. Atat la case cat si la apartamente exista cateva puncte vulnerabile care, odata securizate, reduc la un minimum riscul de efractie. In desenul de mai jos puteti identifica aceste puncte.

Securitatea persoanelor

Conceputa initial pentru imbunatatirea securitatii in locurile publice, notiunea de securitate a persoanelor se extinde in prezent si la spatiile in care locuim si se refera in principal la urmatoarele aspecte:
- detectia scaparilor de gaz
- detectia, alarmarea si stingerea focului
- detectia si alarmarea in caz de inundatie
- detectia si protectia in caz de cutremur

Puncte vulnerabile ale locuintei
1. usa de la intrare
2. pridvor (slab luminat)
3. usi de acces in spatiul gradinii
4. ferestrele (pivnita, parter, etaj, mansarda)
5. accesul la mansarda
6. usa de serviciu
7. garajul sau atelierul

SFATURI SI TRUCURI

Nu lasa plecarea ta sa fie evidenta. E considerata de infractori mai riscanta intrarea prin efractie intr-o casa care pare locuita. Lasa in sarcina unei rude, unui prieten sau vecin ridicarea ziarului si a corespondentei, sau suna la oficiul postal si eventual la ziarul unde esti abonat, pentru a opri temporar livrarile. Daca detii o masina, si de obicei o parchezi in acelasi loc, poti ruga un vecin sa parcheze in locul tau cat timp esti plecat.

In cazul in care nu esti dispus sa lasi o lumina aprinsa, poti cumpara o priza programabila sau un timer de lumina pentru intrerupatoarele tale, in asa fel incat acestea sa se aprinda si sa se inchida ocazional.

Daca nu pleci pentru mult timp, poti lasa televizorul sau muzica deschise, in asa fel incat la apropierea de usa, acestea sa se auda. Depoziteaza obiectele de valoare intr-un seif, sau in grija unui prieten. Daca aveti obiecte valoroase pe care decideti sa le lasati totusi in casa, faceti fotografii cu acestea. In cazul unui furt, vor fi mai usor de recunoscut si recuperat.

MIT : "Nu am obiecte de valoare in casa, asa ca nu are importanta cum o protejez impotriva efractiei. Pe de alta parte, pot sa-mi asigur locuinta impotriva efractiei, asa ca nu am nimic de pierdut." Intr-adevar, asigurarea locuintei este necesara si o recomandam cu tarie. Este foarte important sa va protejati nu doar obiectele pentru care ati muncit din greu, ci si pe cei dragi.

foto: www.thermalindustries.com

Disney participa la cursa pentru Emmy... Negarea - greseala barbatului aflat in prag de divort...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x