Bebelusii pot de asemenea sa prezinte anumite ticuri sau miscari repetate care nu au nicio finalitate. Doctorul Easther Thelen, antropolog si pshiholog al Insitutului de Cercetare Handedness Research, a studiat peste 27 de ticuri diferite, intalnite la bebelusi. A observat ca exista o crestere semnificativa a numarului de ticuri ce apar pana la varsta de 7 ani si care pot sa dispara pentru a reaparea mai tarziu, la adolescenta.
Aceste tipuri de ticuri ii alarmeaza pe parinti, iar cei mai multi nu inceteaza sa mustre copilul si sa-l corecteze. In general ele dispar la fel de repede pe cat apar si reprezinta doar o forma de a atrage atentia parintilor. Daca adultii renunta sa le mai acorde atat de multa importanta, vor disparea de la sine.
Cu toate acestea, trebuie sa fie atenti la ticurile de origine psihologica, ce pot indica un grad ridicat de anxietate neverbalizata. Ele pot fi determinate de stres sau alti factori externi care ii alarmeaza pe copii.
Obiective
Parintii trebuie sa afle daca problema este organica sau de ordin psihologic.
Semnale de alerta
Copilul incepe sa faca zgomote ciudate, sub forma repetitiva sau incepe sa miste ochii in toate directiile si nu se poate controla.
Solutii practice
In primul rand, parintii trebuie sa mearga cu cel mic la un neuropediatru pentru a vedea daca ticurile sunt de natura organica. In momentul in care primesc un diagnostic, trebuie urmate instructiunile medicului pentru a evita aparitia altor ticuri, de origine psihologica.
Cand copilul face o criza, este important ca parintii sa isi pastreze calmul si sa nu creasca gradul de nervozitate al copilului, privindu-l insistent sau certandu-l. Atata timp cat nu se raneste, este mai bine ca ticul sau sa treaca neobservat, dacat sa se faca din tantar armasar.
sursa: www.parasaber.com
Obiceiuri obligatorii pentru cucerirea unei bombe sexy... Idei pentru a evita raul de masina la copii...