In plus, ghidul Michelin pe 2011 s-a extins si la Yokohama si Kamakura, alte doua orase din regiunea Kansai, si a introdus o noutate: o pictograma care selecteaza doar restaurantele ce propun meniuri de 5.000 de yeni (45 de euro).
"Cu cele 14 restaurante de trei stele, Tokyo devine orasul care numara cele mai multe (restaurante) de trei stele din lume", a declarat Jean-Luc Naret, directorul Ghidurilor Michelin, citat de AFP.
"Daca adunam (restaurantele) din Kansai si Tokyo, asta inseamna, in prezent, dublul numarului total de restaurante care exista in Franta. In Tokyo exista 160.000 de restaurante, in Paris 15.000, iar in Franta 200.000", a evidentiat Naret.
Ca si in anii precedenti, ghidul cuprinde doar restaurantele care au stele, spre deosebire de alte ghiduri Michelin din lume.
In total, 266 de restaurante din Japonia au fost recompensate cu stele: 14 cu trei stele (Tokyo), 54 cu doua stele (52 din Tokyo si 2 din Yokohama) si 198 cu o stea (174 din Tokyo, 14 din Yokohama si 10 din Kamakura).
Dintre cele 266 de restaurante, 95 propun o cina si/sau un pranz care costa maxim 5.000 de yeni, ele fiind de acum inainte semnalate de o pictograma care reprezinta cativa banuti.
Foto: