- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
5. Inghetata "Golden Opulence Sundae", 1000$
O celebritate printre elitele din Manhattan, acest tip de "sundae" contine cinci cupe de inghetata tahitiana, infuzata in vanilie de Madagascar. Desertul este ornat cu frunze invelite in aur comestibil, drajeuri suflate in aur si stropit cu ciocolata amaruie. Inghetata este servita cu o lingurita din aur de 18k.
4. Prajitura de aur a Sultanului, 1000$
Aceasta prajitura este gatita intr-unul din cele mai sofisticate hoteluri din Istanbul, Ciragan Palace Kempinski.
Preparat intr-un interval de 72 de ore, extravagantul desert este infuzat cu pere, caise si smochine marinate in rom Jamaican timp de 2 ani. Este ornat cu trufe caramelizate si servit intr-un bol de argint.
3. Negresa "extraordinaire", 1000$
La prima vedere nu pare decat o negresa obisnuita, ornata cu alune italienesti si inghetata. Insa ceea ce o face sa fie atat de speciala este un atomizator de cristal, creat special pentru a pulveriza gura inainte de fiecare bucatica. Acesta costa 750 de dolari si poate fi cumparat ca suvenir de la casino-ul "Tropical resort" din New Jersey.
2. Fortareata, 14,500$
Acest desert este preparat dintr-o frunza numita "cassata italiana" invelita in aur si aromata cu crema irlandeza.
Prajitura este decorata cu o figurina din ciocolata ce infatiseaza un pescar cocotat pe o picioroanga si servita apoi cu mango si compot de rodii, fiind "presarata" cu o bijuterie de 80k, care poate fi luata acasa ca suvenir.
Extravaganta delicatesa este preparata in restaurantul "Wine3 at The Fortress", din Galle, Sri Lanka.
1. Inghetata "haute chocolate", 25.000$
De ce este cel mai scump desert din lume? Ei bine, in cazul in care v-ati intrebat, raspunsul este: da, e din aur. Daca celelalte prajituri erau doar suflate cu "aur", aceasta are o portie de "extra-aur", alaturi de un bonus, o bratara din diamante albe.
Aceasta inghetata este preparata din trufe "La Madeline", considerate cele mai scumpe trufe din lume, stropita cu un sos facut din cele mai rare 28 de boabe de cacao.
Un desert preparat din cele mai rare ingrediente nu putea fi servita decat cu o lingura din aur, decorata cu diamante.
Foto: Tripatlas
Socul are grija de silueta ta... Copiii bolnavi de Tourette au o sansa cu ajutorul autohipnozei...