Antena Căutare

Un copil cuminte si manierat - de la vis la realitate

Tipa, bate din balme, tropaie din picioare, vorbeste urat - totul pentru a atrage atentia parintilor. Din pacate, acesta este comportamentul copiilor mici acasa sau in societate. Dar exista metode prin care il poti disciplina si pe cel mai capricios dintre ei.

1. Intai, asigura-te ca nevoile fizice ale copilului tau sunt implinite. Este odihnit copilul? Doarme suficient? Copiii au nevoie de mai mult somn decat adultii. Unii copii nu dorm suficient din pricina programului prea aglomerat, prezentei prea multor persoane care au grija de ei sau chiar pentru ca trebuie sa traiasca in doua case diferite din pricina faptului ca parintii lor sunt divortati, fapt care ii solicita foarte mult emotional si mental.

2. Asigura-te ca in alimentatia copilului tau nu se gasesc prea multe mancaruri procesate, sucuri dulci si acidulate sau mancare tip junk food. Aceste alimente irita sistemul nervos al copilului. Copilul trebuie sa consume multa apa, mult lapte si sa aiba in mancare multe proteine, fructe si legume ca sistemul lui nervos sa functioneze corect.

3. Asigura-te ca nevoile sociale ale copilului sunt indeplinite. Parintele petreci cu el macar o ora pe zi, in care sa ai o interactiune intensa, unu-la-unu cu el? Daca nu faci asta, trebuie sa incepi sa te joci cu copilul zilnic, asa cum el iti sugereaza ca vrea. Nu incepe cu tehnici de disciplinare severe inainte sa investesti intr-o relatie afectiva profunda intre voi doi.

4. Dupa ce te-ai asigurat ca nevoile de mai sus sunt clare si indeplinite, poti incepe sa analizezi comportamentul si consecintele atunci cand el tipa. Niciodata nu ceda la tipetele copilului tau si nu ii da ceea ce solicita prin acel tipat. Copiii tipa pentru ca in trecut au primit ce au vrut ca urmare a tipatului si galagiei lor. Ei merg pe o reteta cu efecte dovedite. Majoritatea copiilor se opresc din tipat dupa ce obtin ce vor. Daca reusesti sa ramai ferm si calm (trebuie sa ramai calm cu orice pret!!) si sa nu ii cedezi, la un moment dat copilul se va opri din urlat, realizand ca nu mai are unde ajunge cu acest procedeu.

5. Niciodata nu tipa si tu la el cand el tipa. Intotdeauna ii vei vorbi pe ton coborat, calm, cand el e in mijlocul unei crize de urlat. Niciodata nu iti lovi copilul, oricat de tare te enerveaza faptul ca (din nou) tipa.

6. Ia-i privilegiile cand tipa. De exemplu, cand copilul incepe sa tipe, ii poti spune: „daca pana numar la 5 nu te opresti din tipat, astazi nu mai ai voie la televizor". Ca metoda sa functioneze, trebuie sa te tii de cuvant. Fara televizor inseamna fara televizor indiferent cat de frumos se poarta in restul zilei.

7. Acorda-i foarte multa atentie pozitiva in perioadele in care nu tipa. Cand il vezi cuminte, linistit, rabdator, lauda-l, apreciaza-l. Cand il vezi ca se poarta bine, spune-i de exemplu: „Uau! Mi-a placut ce cuminte ai fost cat am vorbit la telefon cu bunica." Sau „Sunt mandra de tine pentru cat de rabdatoare ai asteptat sa primesti prajiturica de la pranz".

sursa: sfatulparintilor.ro

sursa foto:parentingguru.com

VIDEO! Vladut a gatit pappardelle in sos verde... VIDEO! Cum sa-ti alegi rochia de mireasa perfecta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x