De la triunghiuri la zone
In trecut exista moda aranjarii bucariei urmand modelul triunghiului: chiuveta, aragazul si frigiderul se gaseau in puncte opuse si permiteau bucatarului sa se miste eficient, facand doar doi pasi dintr-un loc in altul atunci cand gatea. Pe masura ce bucatariile au evoluat in camere cu scopuri multiple, triunghiul din bucatarie a facut loc pentru zone in care membrii familiei pot lucra, fara sa se incurce unii pe altii.
Prin introducerea si de mobilier mai putin uniform s-a creat sansa de a avea zone discrete pentru preparare si gatire, luat masa si servit o cafea.
Separarea in spatii mici
Triunghiul din bucatarie era gandit pentru a servi unui singur bucatar, dar familiile din ziua de astazi sunt mai dispuse sa imparta aceste responsabilitati. A construi zone separate ii ofera fiecaruia o responsabilitate si spatiul necesar pentru a o desfasura.
Un trend in crestere este acela de a avea mai multe frigidere mai mici, cu mai multe scopuri. Unul foarte mic poate fi folosit doar pe post de bar, iar gazdele pot sta de vorba cu musafirii lor in timp ce pregatesc ceva de baut.
Separarea cuptorului de aragaz este o alta schimbare eficienta, pentru ca cele mai multe persoane nu coc atat de des si este plasat intr-un colt mai putin folosit al bucatariei.
Promovarea armoniei
In anumite culturi, triunghiul din bucatarie nu este considerat foarte echilibrat, pentru ca plaseaza bucatarul intr-o pozitie vulnerabila. Urmand principiile Feng Shui, aragazul ar trebui plasat in mijlocul bucatariei.
Bucatarul ar trebui sa fie cel care este in pozitia "de comanda" adica vede toata camera din punctul in care se gaseste. Daca aragazul este lipit de perete, iar cel care gateste sta cu spatele la camera, se poate plasa o oglinda sau o alta suprafata reflectorizanta deasupra aragazului, pentru a oferi mai multa perspectiva.
Foto: buy-her.com
Regulile de aur pentru un ten perfect... Reteta de post a zilei: naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel...