Cum se manifesta
O data ce aceste substante patrund in organism, sistemul imunitar reactioneaza producand histamine in abundenta, care provoaca spargerea vaselor de sange sub piele. Acest lucru se observa la suprafata pielii, prin aparitia unor pete rosii, insotite de o senzatie de mancarime.
Numite blande, aceste bubite pot ajunge de la diametrul unui bob de orez la 20-30 de centimetri, daca copilul se scarpina si nu aplica o tinctura.
Din cauza diferentelor intre sistemele imunitare ale oamenilor, la unii pot sa dispara, la altii pot dura zile intregi si pot fi localizate in zone diferite ale corpului.
Alimente alergene
De obicei, proteinele (carne de porc), lactatele grase, cereale, si produsele pe baza de cacao sunt cele care provoaca alergii, dar depinde desigur si de fiecare persoana in parte.
Riscul de a face urticarie creste daca copilul este expus prea mult al soare sau la efort fizic sau daca este convalescent in acea perioada.
Ce se recomanda
Daca urticaria tine mai multe zile, cel mai bine este ca copiii sa fie dusi la medic. Acesta ii va scoate din alimentatie produsele care ii provoaca alergie, cel putin pentru un timp, pana se retrag blandele. Pentru mancarime, se folosesc tincturi mentolate care reduc acea senzatie groaznica.
Orice tratament trebuie prescris de medicul de familie; el stie cel mai bine ce i se potriveste copilului.
sursa foto: iparenting.com
Miley Cyrus petrece dupa incheierea filmarilor la "Hannah Montana"... Un accesoriu sic: fundele din par...