Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

Vajthat, o realitate in liceele si scolile din SUA

Chiar daca pare incredibil, scolile si liceele americane au gasit o metoda de a le darui studentilor un pic din magia lumii lui Harry Potter. Vajthatul, sportul legendar al vrajitorilor, poate fi practicat in peste 400 de colegii din SUA.

Mai mult de 400 de colegii si 300 de echipe americane au organbizat cluburi si echipe de Vajthat pentru a-i atrage pe elevi la orele de sport.

Jocul se aseamana aproape perfect cu cel din carti, numai ca evident, maturile nu isi mai au rostul. Sau da...? Se pare ca jucatorii le iau pe teren dar cum de zburat nu pot zbura, le folosesc la nivelul solului.

Hotoaica Aurie nu mai este o minge zburatoare, ci un coechipier care poarta stegulete galbene; ceilalti jucatori trebuie sa il prinda pentru a strange steagurile.

Exista si patru echipe care se intrec pe teren, respectiv Cercetasi, Viperini, Ochi de soim si Astropufi, cele patru case din Hogwarts.

Cluburile de Vajthat au luat asemenea amploare, incat saptamana trecuta a avut loc in NYC Campionatul Mondial de Vajthat, la care au participat 46 de echipe din America de Nord!

sursa foto: jsyk.com

Recomandari