Ingrediente:
* cartofi;
* ulei;
* apa;
* sare.
Preparare:
Daca se pot folosi cartofi cu coaja rosie mai bine - fiindca sunt mai potriviti pentru prajit. Se curatat asadar 2-3 cartofi mari de coaja, apoi se taie pai, maximum un centimetru latime. Trebuie sa aiba aceeasi dimensiune fiindca se vor praji in acelasi timp si trebuie sa fie gata in acelasi timp. Se pun in apa apoi, pentru a nu se oxida, daca se mai tin pana se pun la prajit.
Urmatorul pas: dupa ce se sterg de apa, se pun la prajit, insa in doua etape. Prima oara in ulei mai putin incins - pentru a se coace in interior, apoi insa in ulei incins - pentru a deveni crocanti. Cand sunt gata si au devenit maronii si crocanti, se scot pe un servetel de hartie, pentru a absorbi grasimea. Se presara cu sare si se servesc. Pofta buna!
Urmareste emisiunea "Sa gatim frantuzeste" de luni pana vineri, ora 18:30, doar pe Euforia TV!
VIDEO! Reteta: tarta cu lamaie... VIDEO! Reteta: muschi de vita cu creveti si ciuperci...