Căutare Live

VIDEO! Ce mananca romanii, in functie de regiuni

"Spune-mi ce mananci ca sa iti spun de unde esti!". Zicala e un pic schimbata, dar e foarte adevarata. Romanii isi fac meniul zilnic in functie de regiunea tarii in care traiesc. De exemplu, moldovenii sunt "mamaligarii" tarii, iar oltenii nu se incurca atunci cand vine vorba de un paharel.

Ardelenii - carne si lactate, moldovenii - multa mamaliga si oua, oltenii - bautura si multa paine. Iar muntenii - fructe si legume. Cam asa arata, in mare, Romania gastronomica. Multa carne, dar si multa grasime. Iar asta nu e bine.

"In momentul acesta, epidemia de diabet zaharat din Romania, si mai ales din Ardeal, e generata de acest exces de grasimi", spun medicii. La asta contribuie si smantana, un alt aliment fara de care ardelenii aproape nu pot trai.

Fierbinte sau rece, in Moldova, mamaliga este la putere. Moldovenii mananca de patru ori mai multa decat restul tarii.

Un lucru ne uneste insa pe toti. Conform unui studiu Eurostat de anul trecut, romanii sunt fruntasi in Europa cand vine vorba de banii pe care ii dau pe mancare: 43 la suta din venituri. Si nu pentru ca mancam mai mult. Pur si simplu avem mai putini bani iar mancarea e mai scumpa.

Urmareste materialul VIDEO pentru a afla si alte obiceiuri culinare ale romanilor din diferite zone ale tarii!

romania-insider.com
Masajul cu miere elimina retentia de apa... Adolescenta si pericolul consumului de droguri...
Ultimele știri