Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

VIDEO! Cumpara parfumul cu grija! Poti fi alergica

Dureri de cap, crize de tuse, iritatii pe piele - pot fi simptomele multor boli. Dar si a unei alergii chinuitoare, mai ales pentru doamne. Alergia la parfum!

Da, alergia la parfum e neplacuta, insa nu foarte rara. Cam 10 la suta din populatia globului e alergica la anumite chimicalele din esentele parfumate. Mai multe ne explica medicii, in rubrica de sanatate.

Parfumul se poarta in zona cu puls, in zona gatului, dupa urechi. Femeile prefera sa-l spreyeze in par. De incercat il putem incerca la incheietura mainii. Trebuie lasat cinci minute ca sa reactioneze cu pielea, pentru ca fiecare avem un tip de ph diferit.Trebuie lasat sa se combine si sa se dezvolte pe piele

Pentru cei mai multi, aroma este decisiva in alegerea parfumului. Dar la fel de importanta, spun medicii, e citirea cu atentie a etichetei. Parfumurile contin foarte multe chimicale. Unii specialisti chiar sunt de parere ca, din trusa de cosmetice, sunt printre cele mai periculoase produse.

Nu apare neaparat o alergie la un anumit tip de parfum, ci apare alergie la o anumita substanta din parfumurile respective care de obicei sunt continute intr-o serie intreaga de parfumuri. De aceea e bine ca pacientul sa stie daca are alergie, ori la care dintre substantele continute intr-un parfum.

Sursa foto: sheknows.com

Recomandari