Atunci cand va referiti la dintii de lapte exista o idee preconceputa cum ca acestia nu ar trebui ingrijiti. Gresit! Trebuie sa apelati la medicul stomatolog ori de cate ori este necesar, pentru a nu avea probleme ulterior cu dintii permanenti.
Dintii de lapte sunt primii care apar la copii si incep sa iasa la iveala dupa varsta de sase luni a copilului. Pot aparea, insa, si exceptii.
"Uneori, la nastere sau in prima luna de viata, unii copii prezinta dinti neonatali", spune Cristina Munteanu, medic stomatolog. Sunt cazuri rare, care nu ar trebui sa va ingrijoreze. In mod normal, prima grupa de sange care erupe este cea a incisivilor inferiori centrali, adica cei doi frontali de jos. Urmeaza apoi cei doi dinti de sus sau lopatarii.
In total sunt 20 de dinti de lapte care ulterior vor fi inlocuiti cu cei permanenti. Schimbarea dintilor incepe, in mod normal, in jurul varstei de sase ani. Daca nu ingrijiti dintii de lapte, pot aparea cariile. La fel se intampla si cu cei definitivi, insa atunci problema este mult mai grava.
De aici pot aparea alte afectiuni, precum inflamatia pulpei dentare, iar daca nervul se infecteaza, pot aparea cangrene. De aceea, igiena este foarte importanta!
Puteti folosi paste de dinti care sunt slab fluorizate. Daca folositi aceasta metoda, este bine sa evitati alte procedee de fluorizare, pentru a nu distruge dintele prin administrarea in exces.
Hepta
VIDEO! Mielul se vinde scump de Paste... Reteta: legume picante cu salata de arpacas si suc de lamaie...