Antena Căutare

VIDEO! Memoria umana, modificata de tehnologia moderna. Afla cum sa ti-o antrenezi!

Pe cat de mult ne usureaza viata tehnologia din ce in ce mai performanta, pe atat de mari sunt si dezavantejele ei. Unul dintre ele ar fi ca ne slabeste memoria. De ce sa ne mai chinuim sa tinem minte date de nastere sau numere de telefon, cand un smartphone o poate face in locul nostru?

Specialistii afirma ca Internetul functioneaza ca o „memorie transactiva" pe care noi ne bazam ca sa ne aduca aminte ce anume am uitat si sa ne livreze imediat informatiile de care avem nevoie. Specialisti de la Universitatile Columbia si Harvard au tras concluzia in studiile lor ca noi, avand la indemana computerul si Internetul, suntem tentati sa uitam informatii ce le-am putea gasi cu un simplu „click" pe Internet si sa le retinem numai pe cele pe care nu le putem gasi online, scrie Daily Mail.

Cum sa iti antrenezi memoria

E normal sa uitam odata cu inaintarea in varsta, dar studiile in domeniu arata ca pierderea memoriei poate incepe inca de la 25 de ani. Vestea buna este insa ca ea poate fi antrenata ca orice muschi.

Exista anumite momente in care uitam ce trebuie sa facem sau unde am pus anumite lucruri. Pentru a nu ajunge in astfel de situatii trebuie sa stim ca exista metode care ne pot imbunatatii memoria.

A uita este normal, mai ales cand ne gandim ca ducem o viata din ce in ce mai agitata. Trebuie sa fim insa mereu constienti de faptul ca celulele nervoase sunt singurele care nu se divid. Vom trai toata viata cu cele care ne nastem. Ca sa le mentinem in forma, trebuie sa le antrenam.

Ce spun specialistii


"Cel mai bine ar fi sa o exersam permanent. exista foarte multe jocuri care ne imbunatatesc memoria si exercitiu este intotdeauna mama invataturii", spune psihologul Cristina Fulop.

Un alt mod in care ne putem antrena memoria este sa ducem o viata activa din punct de vedere emotional.
Ne aducem aminte mai usor de evenimentele placute sau mai putin placute din viata noastra.

Memoria poate fi antrenata chiar si la birou. Un studiu publicat intr-un jurnal medical din Statele Unite arata ca schimbarea in fiecare zi a fontului de pe ecranul calculatorului ne obliga sa fim mai atenti la ce citim.

Ne poate ajuta chiar si o simpla navigare pe internet in timpul pauzei de masa. Important este si stilul de viata pe care il ducem.

Afla mai multe despre antrenarea zilnica a memoriei din materialul VIDEO!

Articolul continuă după reclamă

Foto: whitelocust.com

Cum sa ai o relatie mai buna cu socrii... Gandarusa - planta pe care o fumezi pentru a nu face copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x