Căpşunile sunt printre fructele cele mai aromate, care dau savoare oricărui deşert, sunt dulci şi tare îndrăgite. Nu de multe ori ni s-a întâmplat să mâncăm căpşuni fără să ţinem cont de cantitatea consumată, iar dacă sunt combinate şi cu vanilie, frişcă sau ciocolată, dependenţa e clară!
Pentru un desert apetisant şi delicios, ai nevoie doar de aceste fructe minunate şi de un ingredient îndrăgit de toată lumea: ciocolata.
Ingrediente:
- 326 g fulgi de ciocolată (sau ciocolată dată pe răzătoare);
- 4 linguri de ulei vegetal;
- o cutie de căpşuni proaspete;
- 150g fulgi de ciocolată albă (opţional) + 2 linguri de ulei vegetal.
Mod de preparare:
1. Spală şi şterge căpşunile sau lasă-le la zvântat pe un şerveţel sau un prosop.
2. Pune fulgii de ciocolată neagră într-o tigaie, alături de cele patru linguri de ulei. Trebuie ca focul să fie dat foarte mic şi să amesteci încontinuu cât cele două ingrediente se îmbină.
3. Ia fiecare căpşună de codiţă şi afund-o în ciocolata fierbinte, apoi las-o la răcit pe o folie de aluminiu.
4. După ce s-au răcit căpşunile, pune-le frigider cu tot cu folie timp de 30 de minute.
5. Dacă vrei să foloseşti şi ciocolată albă, aplică aceeaşi metodă de topire, pe foc mic, cu două linguri de ulei. Nu uita să amesteci încontinuu.
6. Cu ajutorul unei linguri, creează nişte striaţii albe pe căpşunile trase în ciocolată. Nu îţi face griji dacă sunt dezordonate, deşertul va fi la fel de - sau poate chiar mai - apetisant! Se lasă la rece cel puţin o jumătate de ora.
Ceva dulce şi răcoritor perfect pentru zilele caniculare! Tort dietetic fără coacere: diplomatul pe bază de iaurt... Trei reţete perfecte pentru zilele calde de vară: Cum se prepară îngheţata de casă fără zahăr...