Articol scris de Gabriela Iancu
Litchi (în engleză lychee) reprezintă un fruct ce își are originile în China, dar este cultivat și în Thailanda, Vietnam, India, Australia, Hawaii. Fructul mai este numit și „pruna chinezească”, are dimensiunea de 2-4 cm, are o coajă aspră, de culoare roz sau roșie ce se desprinde ușor atunci când fructul este copt.
Fructul conține vitamina C (100g de litchi acoperă necesarul zilnic de vitamina C), vitamina B, zinc, fier, betacaroten, calciu, magneziu, potasiu, fosfor.
Litchi este benefic contra bolilor infecţioase, în prevenirea formării cheagurilor în sânge şi a celulelor canceroase. În plus, litchi întăreşte sistemul osos, dinţii, menţine unghiile și parul sănătoase şi favorizează asimilarea fierului în organism. Fructul are proprietăţi diuretice şi digestive, are efect energic, scade tensiunea arterială şi favorizează formarea globulelor roşii.
Sursa: wuxing.ro
Pericolul din bomboanele de ciocolată. Câte E-uri conţin, de fapt, pralinele şi care sunt cele mai nocive. Mai cumperi?... Diverse murături pentru iarnă. Idei de rețete cu murături...