Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Ceva dulce şi răcoritor perfect pentru zilele caniculare! Tort dietetic fără coacere: diplomatul pe bază de iaurt

Dacă aveţi poftă de ceva dulce, însă căldură de afară vă ţine departe de bucătărie, nu daţi fuga la magazin! Va prezentăm o reţetă perfectă pentru astfel de zile, nu necesită coacere şi are numai ingrediente răcoritoare , cu crema diplomat pe bază de iaurt şi fructe de pădure că topping!

Dacă aveţi poftă de ceva dulce, însă căldură de afară vă ţine departe de bucătărie, nu daţi fuga la magazin! Va prezentăm o reţetă perfectă pentru astfel de zile, nu necesită coacere şi are numai ingrediente răcoritoare , cu crema diplomat pe bază de iaurt şi fructe de pădure că topping!

Uitaţi de cuptor, echipaţi-vă doar cu o stare de bine, poftă de dulce şi următoarele ingrediente:

Pentru blat:

- un pachet de pişcoturi

- 250 ml de lapte la temperatura camerei

- esenţă de vanilie

- 2 linguri de zahăr brun

- 1 linguriţă coniac

Pentru crema:

- piure de castane de la borcan (opţional)

- 500 gr iaurt 3% grăsime

- 50 gr zahăr

- 200 ml frişcă lichidă

- 1 plic de gelatină

Pentru topping:

- 200 gr zmeură

- 100 gr zahăr

- fulgi de migdale

Mod de preparare:

1. Pentru a face blatul, mai întâi trebuie să prepari laptele în care vei înmuia piscoturile. Încălzeşte laptele la temperatura camerei, îndulceşte-l cu zahărul brun, adaugă esenţă de vanilie şi coniac. Pune totul într-un pahar înalt, în care să poţi bagă complet un pişcot.

2. Bagă piscotul în lapte şi scoate-l imediat (nu trebuie să îl ţii deloc în amestecul respectiv, altfel se va înmuia prea tare). Fiecare pişcot se pune apoi la baza unui inel pentru tort, astfel încât să formeze un blat.

3. Opţional: unge blatul cu un strat de piure de castane şi deasupra acestuia mai poţi adaugă un strat de pişcoturi, dacă vrei că tortul să fie mai consistent.

4. Iaurtul se amestecă bine cu zahărul, până se încorporează complet. Separat, se face frişcă lichidă (această trebuie să fie rece) cu mixerul şi se adaugă la crema de iaurt.

5. Prepară gelatină după indicaţiile de pe plic, las-o la răcit şi adaug-o încet în crema de iaurt şi frişcă, amestecând cu mixerul la viteză redusă. Ai grijă să nu o pui fierbinte în compoziţie, deoarece această se va brânzi.

6. Toarnă crema peste blat, în inel, şi las-o la răcit câteva ore sau, şi mai bine, peste noapte.

7. Pentru topping, pune într-o tigaie 150 gr zmeură cu zahărul şi două linguri de apă, amestecă şi lasă-le să dea în clocot, până se formează un gem. Amestecă-l cu cele 50 gr de zmeură rămase şi pune la răcit. Toppingul se adaugă peste tort înainte de servire, după care se presară şi fulgii de migdale.

Poftă bună!

Recomandari