Antena Căutare

Cucereste-l cu 3 retete afrodisiace!

Stridiile erau folosite ca afrodisiac inca din antichitate. Ciocolata are si ea acelasi efect. Daca vrei sa-l cuceresti, iata 3 retete afrodisiace!

1. Sparanghel cu unt, capere si otet balsamic

Ingrediente:

- 1 legatura de sparanghel, aprox. 250g, cu tulpinile lemnoase inlaturate;

- 1 lingurita de unt;

- 1 lingura de otet balsamic;

- 1 lingura de capere;

- 4 felii de paine taraneasca, prajite;

- parmezan ras.

Mod de preparare:

1. Se fierbe sparanghelul la aburi pana cand se inmoaie putin, aproximativ 3-4 minute. Se amesteca cu untul, otetul si caperele, sare si piper. Se asaza pe feliile de paine prajita si se serveste cu parmezan ras pe deasupra.

2. Stridii la cuptor

Ingrediente:

- 12 stridii;

- 10 g de unt topit;

- 1 catel de usturoi, taiat in feliute subtiri;

- 40 ml vin alb sec (de preferinta Chablis);

- 1 lingurita de patrunjel verde tocat;

- 1 praf de boia de ardei dulce;

- 2-3 picaturi de sos iute Tabasco;

- sare si piper proaspat macinat;

- 2 lamai.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Deschide stridiile si asaza-le cu tot cu partea de jos a cochiliei pe o tava care merge la cuptor.

2. Intr-un castronel, amesteca untul topit, usturoiul taiat feliute, vinul, patrunjelul tocat, boiaua si sosul Tabasco. Asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine si pune circa o lingurita din acest sos peste fiecare stridie.

3. Da la cuptor pentru 6-8 minute, in functie de cat de mari sunt stridiile. Serveste imediat ce ai scos stridiile din cuptor, impreuna cu felii de lamaie.

3. Sufleuri calde de ciocolata cu sos cremos

Ingrediente:

PENTRU SOSUL CALD DE CIOCOLATA

- 140 ml de smantana grasa (35%);

- 25g de zahar tos;

- 100g de ciocolata neagra (70% cacao), rupta in bucatele;

- 25g de unt.

PENTRU SUFLEURI

- unt topit, pentru uns;

- 50g de zahar tos, plus 2 linguri extra;

- 175g de ciocolata neagra (70% cacao), rupta in bucatele;

- 2 linguri smantana foarte grasa (45-60%);

- 4 galbenusuri;

- 5 albusuri;

- zahar pudra, pentru servit.

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 220° C/gaz 7 si se plaseaza o tava in partea de sus a cuptorului. Pentru sos, se incalzeste smantana si zaharul pana ating punctul de fierbere. Se da la o parte de pe foc, se adauga ciocolata si untul amestecand incontinuu, apoi se pastreaza la caldura.

2. Se ung cu unt 6 vase ramekin de 150ml, se presara in ele putin zahar si se elimina excesul. Se topeste ciocolata impreuna cu smantana la bain marie. Dupa ce s-a racit amestecul, se incorporeaza galbenusurile. Separat, se bat albusurile pana se intaresc, apoi se adauga zaharul treptat cu o lingura, amestecand incontinuu pana cand spuma revine la consistenta ferma. Se incorporeaza treptat, cu miscari lente, prin rasturnare, in amestecul de ciocolata cu smantana, folosind un tel sau o lingura.

3. Se lucreaza rapid si se toarna compozitia obtinuta in vasele ramekin. Se sterg cu grija marginile vasului si se trece degetul mare pe conturul fiecarui vas. Se modifica temperatura cuptorului la 200° C/gaz 6. Se asaza vasele ramekin pe tava si se coace compozitia 8-10 minute pana creste, dar isi pastreaza un tremur usor. Nu se deschide usa cuptorului prea devreme pentru ca exista riscul de prabusire (se pierde din efectul vizual).

4. Odata ce sufleurile sunt gata, se presara deasupra zahar pudra. Se servesc cu sosul de ciocolata

FOTO: goodfood.ro

Mic dejun: Reteta Sandvisuri italienesti... VIDEO! Reteta: Supa crema de cartofi cu crutoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x