Antena Căutare

Cum se pregătește cel mai gustos drob de miel. Preparatul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Rețeta de drob de miel este nelipsită de pe mesele de Paște ale românilor. Acest preparat tradițional oferă o adevărat experiență culinară celui care îl gustă. În rândurile de mai jos veți afla secretul prin care se realizează cea mai gustoasă mâncare din această perioadă.

Galerie
Rețeta de drob de miel este nelipsită de pe mesele de Paște ale românilor | Shutterstock

Masa de Paște nu poate fi completă fără drobul de miel. Acest preparat este un simbol al sărbătorii, al reînnoirii și al tradițiilor care au fost păstrate din generație în generație.

Deși este un fel de mâncare pe care românii îl consumă adesea într-o singură perioadă a anului, drobul de miel și-a câștigat locul pe mesele festive, fiind savurat cu mare drag și apreciat de toată lumea.

Prepararea acestei rețete diferă în funcție de anumite zonă a țării. Fiecare familie are propria rețetă secretă, adaptată gusturilor sale. Această legătură puternică cu tradiția face ca drobul de miel să fie mult mai mult decât un simplu preparat culinar, ci și o legătură dintre trecut și prezent.

Citește și: Ce români pot primi prime de peste 2.600 de lei, de Paște. Angajații vor avea banii în cont înainte de 20 aprilie 2025

Articolul continuă după reclamă

În perioada Paștelui, când mielul este nelipsit din meniul românilor, drobul devine o piesă de rezistență a meselor festive, fiind servit alături de ouă roșii, cozonaci și alte preparate specifice.

Rețetă tradițională de drob de miel pentru Paște: ingrediente și mod de preparare

Drobul de miel se pregătește din ingrediente simple, dar pline de savoare, care îl transformă într-un preparat deosebit. O mare parte a acestora se găsesc în bucătăriile gospodinelor.

Modul de preparare al drobului poate varia ușor de la o regiune la alta sau de la o familie la alta, însă, indiferent de rețeta aleasă, secretul constă în echilibrul dintre ingrediente și gătirea atentă, astfel încât fiecare bucată să fie plină de savoare.

Ingrediente pentru drobul de miel

Pentru a realiza cel mai gustos drob de miel este nevoie de următoarele ingrediente:

• Măruntaie de miel aproximativ 600 - 800 de grame (ficat, rinichi, splina, inimă, plămâni);

• Prapur;

• Ceapă verde: două legături;

• Ceapă uscată 150 - 200 de grame;

• Usturoi verde: o legătură;

• Ouă: patru bucăţi;

• Miez de pâine de la două sau trei felii;

• Sare, piper, după gust;

• Ulei: 50 - 80 ml.

Mod de preparare rețetă de drob de miel

Pentru început, măruntaiele de miel se spală bine și se taie în bucăți mici. Apoi, acestea se pun la fiert într-o oală cu puțină sare conform următoarei ordini: inima, splina, plămânii, rinichii și, la final, ficatul. Trebuie lăsate la foc mediu pentru 15 - 20 de minute, conform click.ro.

Ceapa verde se taie mărunt și se pune la călit pentru câteva minute. Când este gata se adaugă peste ea măruntaiele de miel și se amestecă bine, la foc mediu. Peste acestea se pune usturoiul tocat, sarea și piperul, doar după ce au căpătat o culoare ușor maronie.

Citește și: Cât costă un cozonac de Paște făcut de Gabriela Cristea. Prețul nu este pe buzunarele tuturor. Ce a postat vedeta înainte de Paște

După ce s-a răcit, amestecul de măruntaie de miel trece prin mașina de tocat, cu o sită mare. Este important că bucățile să fie destul de mari ca să poată oferi un gust intens preparatului. Următorul pas se rezumă la miezul de pâine care se adaugă în carne după ce este înmuiat în lapte, alături de ouă, pătrunjel și mărar.

Prapurul trebuie ținut în apă pentru a se hidrata înainte să fie umplut cu amestecul de măruntaie. Se adaugă jumătate de compoziție în el, apoi ouăle fiert, iar la final întregul amestec de carne.

După ce se rulează bine, drobul de miel se pune pe o tavă unsă cu ulei și se bagă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. Când este gata, preparatul trebuie lăsat la frigider pentru 45 - 50 de minute, potrivit sursei citate mai sus.

Rețeta de post cu conopidă pane care va impresiona întreaga familie. Care e ingredientul secret... Rețeta simplă și savuroasă de snickers cu linte a lui chef Roxana Blenche. Cum arată desertul cu leguminoase...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x