Ingrediente pentru reteta Terina de ciocolata alba si neagra:
putin ulei, pentru uns
200g ciocolata alba, bucatele
568g frisca lichida
300g ciocolata neagra, bucatele
2 albusuri mari de ou
Mod de preparare pentru reteta Terina de ciocolata alba si neagra:
1. Se unge cu ulei o tigaie mare (aprox. 22 x11x 6cm), se tapeteaza cu folie alimentara (uleiul va ajuta la aderenta pe margini), apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt. Se topeste ciocolata alba in bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin. Se bat cu mixerul 200ml de frisca pana devine batoasa. Se da deoparte pana se prepara stratul negru.
2. Se topeste ciocolata neagra asa cum s-a procedat si cu cea alba, apoi se indeparteaza de sursa de caldura si se lasa la racorit aprox. un minut. Incetul cu incetul, se amesteca restul de frisca lichida in ciocolata topita pana se omogenizeaza si se ingroasa. Se bat albusurile bine, se adauga pentru inceput o treime din ele in crema obtinuta, pana se subtiaza, apoi se incorporeaza intreaga cantitate.
3. Pentru a pregati terina, se toarna jumatate din amestecul negru intr-o forma de chec si se netezeste suprafata. Se adauga amestecul alb si se netezeste, iar deasupra restul de amestec negru, avand grija sa nu se strice stratul de mijloc, si se netezeste din nou. Se acopera si se da la rece pentru cel putin 2 ore. Daca se pregateste terina cu o zi inainte, se lasa la temperatura camerei cel putin o ora inainte de a se servi.
4. Se scoate pe o farfurie prin intoarcerea formei in care a fost pregatita, ajuntandu-va de marginile foliei. Se indeparteaza total folia alimentara si hartia pentru copt.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Desert: Reteta Tarta cu ricotta... Reteta zilei: Spaghetti puttanesca...