Antena Căutare

Desert: Reteta Terina de ciocolata alba si neagra

Un deliciu, mai ales pentru momentele cand ajungem acasa de la serviciu, dornici de ceva dulce. Pofta buna!

Ingrediente pentru reteta Terina de ciocolata alba si neagra:

putin ulei, pentru uns
200g ciocolata alba, bucatele
568g frisca lichida
300g ciocolata neagra, bucatele
2 albusuri mari de ou

Mod de preparare pentru reteta Terina de ciocolata alba si neagra:

1. Se unge cu ulei o tigaie mare (aprox. 22 x11x 6cm), se tapeteaza cu folie alimentara (uleiul va ajuta la aderenta pe margini), apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt. Se topeste ciocolata alba in bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin. Se bat cu mixerul 200ml de frisca pana devine batoasa. Se da deoparte pana se prepara stratul negru.

Articolul continuă după reclamă

2. Se topeste ciocolata neagra asa cum s-a procedat si cu cea alba, apoi se indeparteaza de sursa de caldura si se lasa la racorit aprox. un minut. Incetul cu incetul, se amesteca restul de frisca lichida in ciocolata topita pana se omogenizeaza si se ingroasa. Se bat albusurile bine, se adauga pentru inceput o treime din ele in crema obtinuta, pana se subtiaza, apoi se incorporeaza intreaga cantitate.

3. Pentru a pregati terina, se toarna jumatate din amestecul negru intr-o forma de chec si se netezeste suprafata. Se adauga amestecul alb si se netezeste, iar deasupra restul de amestec negru, avand grija sa nu se strice stratul de mijloc, si se netezeste din nou. Se acopera si se da la rece pentru cel putin 2 ore. Daca se pregateste terina cu o zi inainte, se lasa la temperatura camerei cel putin o ora inainte de a se servi.

4. Se scoate pe o farfurie prin intoarcerea formei in care a fost pregatita, ajuntandu-va de marginile foliei. Se indeparteaza total folia alimentara si hartia pentru copt.

Pofta buna!

Foto: Good Food

Desert: Reteta Tarta cu ricotta... Reteta zilei: Spaghetti puttanesca...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x