Clătitele sunt un preparat de care se bucură toată lumea, oriunde, oricând. Dacă v-aţi plictisit de clasicele clătite subţiri, vă propunem să încercaţi varianta pufoasă. Garantăm că n-o să vă puteţi opri din mâncat!
Iată ingredientele pentru 4 porţii:
- 500 grame de făină
- 4 linguri de praf de copt
- 960 ml de lapte călduţ
- 170 grame de unt topit
- 3 gălbenuşuri de ou
- 4 albuşuri de ou
- sirop de arţar sau dulceaţa preferată
Mod de preparare:
Articolul continuă după reclamă
- Amestecaţi făina şi praful de copt într-un bol destul de mare.
- Separat, puneţi untul, laptele şi gălbenuşurile. Omogenizaţi .
- Într-un al treilea bol, bateţi albuşurile bine, folosind un mixer.
- Combinaţi amestecul din făină cu cel din lapte şi amestecaţi uşor. Încorporaţi albuşurile şi continuaţi, cu grijă.
- Puneţi un vas nonstick pe foc şi lăsaţi-l să se încălzească. Luaţi un polonic mic de amestec şi turnaţi. Aşteptaţi pănă devine auriu. Dacă trece testul cu scobitoarea, întoarceţi pe partea cealaltă. Ar trebui obţineţi aproximativ 8 clătite.
- Serviţi cu sirop de arţar sau dulceaţa aleasă.