Antena Căutare

Gustare: Rețeta Macaroane cu branza in patru pasi simpli

Macaroanele cu branza reprezinta o reteta extrem de populara si simpla. Timp de preparare: 45 de minute. Pofta buna!

Ingrediente pentru rețeta Macaroane cu branza in patru pasi simpli:

700ml lapte integral
1 ceapa, decojita si taiata pe jumatate
1 catel de usturoi decojit
1 foaie de dafin
350g de macaroane
50g unt, plus o rezerva pentru uns
50g faina
175g branza Cheddar maturata, rasa
1 lingurita de mustar pudra
50g parmezan ras
50g pesmet

Mod de preparare pentru rețeta Macaroane cu branza in patru pasi simpli:

1. Pregateste pastele Incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu ceapa, usturoiul si foaia de dafin, pana este gata sa dea in fiert. Indeparteaza-l de pe foc si lasa-l acoperit la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoara-l. Pregateste macaroanele, conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand devin al dente. Lasa-le la scurs intr-o strecuratoare, apoi trece-le printr-un jet de apa si scutura-le pentru a evita lipirea lor.

Articolul continuă după reclamă

2. Pregateste un rantas (Rantasul este un amestec simplu de faina si unt folosit la intarirea sosurilor.) Incalzeste cuptorul la 190°C si unge cu unt un vas termorezistent de 25 x 18cm. Topeste untul in cratita medie. Cand incepe sa faca spuma, adauga faina si continua sa amesteci compozitia, la foc mic, timp de un minut.

3. Definitiveaza sosul Toarna usor laptele in rantas si amesteca pana se omogenizeaza. Fierbe compozitia la foc mic (3-4 minute) si amesteca des pana cand sosul s-a intarit si a capatat o consistenta omogena. Indeparteaza cratita de pe foc si adauga apoi branza si mustarul pudra. Amesteca pana cand branza s-a topit.

4. Combina si pune la cuptor Amesteca bine sosul de branza cu macaroanele si asaza compozitia in vasul termorezistent. Presara parmezanul si pesmetul, apoi lasa la cuptor 15-20 de minute pana se rumeneste si incepe sa faca bule. Se serveste fierbinte.

Poftă bună!


Foto: Good Food

Aperitiv: Rețeta Tarte cu praz si branza de capra... Desert: Rețeta Milkshake cu nuci si ceai...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x