Ingrediente pentru reteta de Cheesburgeri:
1kg carne de vita tocata
300g de pesmet
140g de branza cheddar maturata, rasa
4 linguri de sos Worchestershire
1 legatura mica de patrunjel tocat marunt
2 oua batute
Pentru servit
chifle taiate in doua, rosii feliate, felii de ceapa rosie, salata verde, sos de rosii, coleslaw (salata de varza), cartofi prajiti sau copti
Mod de preparare pentru reteta de Cheesburgeri:
1. Se marunteste carnea tocata intr-un vas mare, apoi se adauga pesmetul, branza, sosul Worcestershire, patrunjelul si ouale, cu 1 lingurita de piper macinat si 1-2 lingurite de sare. Se amesteca cu mainile pentru ca totul sa se combine foarte bine.
2. Se formeaza 12 burgeri din amestec. Se pun la rece pana cand sunt gata de prajit, cel mult 24 de ore. Sau se pot congela timp de pana la 3 luni. Se pun bucati de hartie de copt intre burger pentru ca acestia sa nu se lipeasca, apoi se impacheteaza bine. Se decongeleaza peste noapte in frigider inainte de a-i praji.
3. Pentru a praji burgerii, se incalzeste grillul la temperatura mare. Se prajesc cate 6-8 minute pe fiecare parte, pana se patrund. Intre timp, se incalzesc cate chifle este nevoie intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu, sub gratarul pe care se fac burgerii. Fiecare isi asambleaza singur cheeseburgerii, cu garnituri dupa preferinte.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Desert: Reteta Prajitura cu fructe si nuci... VIDEO! Reteta lui Vladut: Placinta de post cu mere...