Ingrediente pentru Rețeta Tarta caprese:
1 foaie de aluat frantuzesc
3 linguri ulei de masline extravirgin
3-4 frunze de busuioc, plus cateva pentru decor
1 catel de usturoi
4-5 rosii medii, taiate rondele
2 bile de mozzarella, taiata in felii
Mod de preparare pentru Rețeta Tarta caprese:
1. Se incinge cuptorul la 180° C. Se piseaza usturoiul si cele 3-4 frunze de busuioc intr-un mojar, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Se asaza foaia de aluat pe o tava de cuptor si se unge cu uleiul aromat cu busuioc si usturoi. Se coace aluatul 10-15 minute, pana se desface frumos in foi si devine auriu pe margini.
2. Se scoate tava din cuptor. Se asaza peste aluat rondelele de rosii si feliile de branza. Se mai baga la cuptor inca 5 minute. La sfarsit se adauga cateva frunze de busuioc.
Poftă bună!
Foto: Good Food